autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu ness si foi de bezea

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Cele 12 albusuri se bat bine impreuna cu zaharul, (care se adauga in "ploaie").


Se adauga nuca macinata, amestecand usor, apoi se aseaza pe dosul unei tavi niste hartie de copt, care se unge cu putin ulei.


Se toarna 1/4 din compozitia obtinuta pana acum si se coace la foc potrivit.


Se lasa la cuptor cam 1/2 ora, pana se intareste putin si se desprinde de hartie.


ATENTIE ! Cand le scoateti din cuptor, nu incercati imediat sa le desprindeti de hartie, caci se rup. Oricum se vor rupe, ca sunt f. fragile, dar incercati sa rupeti in bucati mai mari, pentru ca apoi sa reconstruiti "puzzle-ul".


Galbenusurile se bat bine cu zaharul, apoi se fierb in baie de aburi, pana cand se ingroasa.


Separat, se freaca spuma untul cu ness-ul si nuca/alunele pisate.


Se amesteca toate cele de mai sus (de la CREMA).


Se lasa la racit crema..


Se umplu foile cu crema racita.


  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    silvia (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2013

    tava de cit sa fie? rotunda este buna?

  • Fara foto

    silvia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2013

    cu hirtie de copt merge?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Imi place combinatia cu ness si bezea.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Cred ca este foarte gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      CAMI , 15 ianuarie 2010

      DAAA, SI EU TOT CU COCOS IN LOC DE NUCA , E CEA MAI BUNA PRAJI DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE :) NUMA CU PUTINA GRIJA LA FOI ;)

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Foarte buna ,o pregatesc destul de des,este minunata mai ales cu nuca de cocos si ciocalata rasa deasupra.......yammi.........

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Sunt tare bune foile de bezea! Se poate face orice crema la ele. Ideea Marinelei de-a taia foile in 3, e foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Este o prajitura delicioasa...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Este o prajitura delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      cred ca e buna

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Este un deliciu.Cre ca si ideea Marinelei e foarte ingenioasa.

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Dena ursa , iti dau eu raspunsul in locul Anei, pentru ca vad ca intarzie: se coc 4 foi pe dosul tavii. De altfel, daca citeai cu atentie, vedeai ca spune ca se coace pe dosul tavii 1/4 din compozitia de albus, iar de 4 ori cate 1/4 ne da un intreg(castron cu albus batut).

    • Fara foto

      dena ursa , 28 ianuarie 2009

      Cate foi se coc?

    • Fara foto

      dena ursa , 28 ianuarie 2009

      Cate foi se coc la aceasta prajitura?

    • Fara foto

      Marinela , 09 septembrie 2008

      Aceasta prajitura este super buna. Eu insa o montez altfel.Tai fiecare foaie de bezea in 3 pe lungimea tavii, imediat cand o scot din cuptor, cand inca nu se rupe. Veti avea o prajitura tip dobos, cu 12 foi. Incercati. Este mai aspectuoasa asa.

    • Fara foto

      corina benta (Maestru bucatar) , 05 septembrie 2008

      Pe deasupra se poate face o glazura de ciocolata: doua linguri lapte praf, doua linguri zahar pudra si o lingura de cacao, se amesteca toate cu putina apa calduta, se intinde repede peste foaie pentru ca se intareste foarte repede (pune cutitul cu care intinzi glazura in apa calda). E fffffff buna prajitura!!!!

    • Fara foto

      Eve (Maestru bucatar) , 08 iunie 2008

      Are ceva daca se folosesc mai putin de 12 galbenusuri?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

44 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • - 12 albusuri
  • - 400 gr. zahar pudra
  • - 400 gr. nuca prajita si macinata.
  • Pentru crema:
  • - 12 galbenusuri
  • - 12 linguri zahar pudra
  • - 4 lingurite ness (praf
  • nu preparat)
  • - 400 gr. unt
  • - 200 gr. nuci sau alune macinate.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dragoe Ana

Tochitura delicioasa

Se taie cuburi toata carnea si se prajesc impreuna.Se scot si fierbinti..se toarna mujedeiul peste

12 voturi    5 comentarii
30 min
Salate cu carne

Placinta cu carne

Se calesc carnea si ceapa, apoi se amesteca cu sarea si piperul. Se asaza o foaie de placinta

47 voturi    24 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

SOS DE TARHON SI CEAPA VERDE

Se face un sos de maioneza din 2 galbenusuri crude, 1 l ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau sare

1 vot    2 comentarii
10 min
Sosuri

silvia (Chef de cuisine)

tava de cit sa fie? rotunda este buna?

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri