autor:

Alina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu ness si nuca

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ouale se spala si se separa.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. adauga zaharul treptat, si se bat albusurile pana se topeste zaharul, iar spuma sta pe tel.


Se adauga coaja de lamaie rasa, vanilia, nuca, praful de copt,galbenusurile si faina.


Se amesteca cu telul fara sa insistam, pentru a nu se lasa spuma de albus.


Intr-o tava de 40/40 se pune hartie de copt care se unge cu unt sau 2 linguri de ulei.


Aluatul se pune in tava si se niveleaza.


Se coace in cuptorul incins in prealabil la o temperatura moderata (150-170 grade) timp de 20 -30 minute, in functie de cuptor.Blatul, cand este copt, daca il atingi cu un deget la mijlocul tavii, trebuie sa fie ferm, iar culoarea trebuie sa fie aurie.Cand este copt se scoate si se lasa sa se raceasaca.


Intre timp se face siropul dintr-o cana de zahar, 1/2 cana de apa si o felie de lamaie, si se lasa sa se raceasca.


Dupa racire, blatul se insiropeaza cu ajutorul unei linguri. Eu nu pun foarte mult sirop.


Untul, adus la temperatura camerei,se amesteca cu nessul care a fost frecat un pic cu galbenusurile.


Se adauga zaharul pudra, si se freaca spuma.Nu puneti nessul direct peste unt, pentru ca se dizolva foarte greu.


Crema astfel obtinuta, se intinde cu ajutorul unui cutit mai lung, peste blat


Stratul de crema nu trebuie sa fie mai inalt de 4- 5 mm,iar blatul in jur de 4-5 cm.


Se presara nuca macunata peste crema, dupa care se portioneaza in romburi sau patratele.


Recomandare


Inainte de servire, prajiturile cu crema pe baza de unt, se tin la temperatura cemerei o jumatate de ora.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Caraiman Maria , 04 ianuarie 2014

    si eu vreau

  • Fara foto

    Costel Terteleac , 04 ianuarie 2014

    suuuper

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Delicioasa!

    • Fara foto

      Bunea Andreea Paula , 28 august 2013

      nu mai bine faceti voi o vizita la Slanic?!

    • Fara foto

      Cristina Anda , 28 august 2013

      Trimite si catre mine.....

    • Fara foto

      Bunea Andreea Paula , 28 august 2013

      delicioasa! :)

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      arata bine,cred ca este si buna.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte fina si apetisanta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Delicoasa, f. buna!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      O bunatate,super bine arata.Felicitari.

    • aura

      aura (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      arata super. d-abia astept sa o prepar si eu

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      arata bine, e gustoasa si treb incercata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Imi place tare mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      E foarte buna. Am mancat la cineva. Imi place

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Alina, bine ai revenit cu reţetele ale ffff bune! Aş putea înlocui crema de unt, cu altă cremă? Mie nu-mi prea plac cremele de unt.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Waw Alina ce minunatie de prajitura !!! Simpla dac cu siguranta delicioasa !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -8 albusuri de ou
  • -6 galbenusuri
  • -225 g zahar
  • -200 g nuca de cocos sau nuca macinata
  • -3 linguri de faiana
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 praf de copt
  • -2 plicuri se zahar vanilat
  • -un praf de sare
  • -30g unt sau 2 linguri de ulei. Pentru uns hartia de cot.
  • Sirop
  • -o cana de zahar
  • -1/2 cana de apa
  • -o felie de lamaie
  • Crema
  • -1 si ½ pachet de unt 80% grasime
  • -250g zahar pudra
  • - 2-3 lingurite de ness
  • -2 galbenusuri
  • -100 g nuci macinate

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Alina

Dulceata de dovlecei

Este o dulceata cu care o sa va surprindeti prietenii !!! Garantat !!! Aveti nevoie de unu sau

226 voturi    26 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Parfe de cacao, vanilie si ness

Un gust care fredoneaza o serenada pe limba dumneavoastra. Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile

26 voturi    16 comentarii
30 min
Inghetate

Briose

Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam si

5 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Caraiman Maria

si eu vreau

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

32 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

10 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse