festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca

Autor: Liliana Ibanescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Aluat:6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar , se aduga 6 galbenusuri,2 linguri cacao,o lingura apa,5 linguri faina,2 maini nuci macinate.


Se amesteca cu telul prin rasturnare(de jos in sus), se pune in tava la copt.


Crema: 2 oua intregi,cu 150 g zahar,se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce s-a racit se pune margarina si esenta de vanilie.


Glazura:6 linguri apa,100 g zahar,2 linguri cacao,se fierb pana se ingroasa.


Se ia de pe foc, se amesteca circular cu 50 g unt(margarina).


Aluatul se taie in doua foi, se umpla cu crema, si apoi se pune glazura fierbinte.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    giusspy , 06 noiembrie 2009

    foarte de cacao

  • Fara foto

    maria (Bucatar) , 11 august 2009

    Buna, vreau doar sa va spun ca am incercat reteta ieri, a iesit super foarte buna , doar crema dintre foi mi-a iesit prea moale (poate am pus prea putin unt sau nu stiu care-i problema) in rest a iesit super . Foarte buna . Multumesc pentru reteta.

  • Fara foto

    Lorisa Andreescu , 01 august 2009

    Prajitura pare sa fie buna dar directille de preparare sunt incomplete. Cat timp se coace? La ce temperatura sau masura a aragazului?

Dificultate

Redusa

Timp

2h

61 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri faina
  • 2 maini de nuci macinate
  • 1 pachet margarina (unt)
  • Glazura: 6 linguri apa
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

giusspy

foarte de cacao

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

9 voturi    7 comentarii
1h 25 min
Prajituri