autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca

Autor: Liliana Ibanescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Liliana Ibanescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2005

Ingrediente
8 oua, 400 g zahar, 2 linguri de cacao, 1 lingura apa, 5 linguri faina, 2 maini de nuci macinate, 1 pachet margarina (unt), , Glazura: 6 linguri apa, 50 g unt, 100 g zahar, 2 linguri cacao,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

61 voturi

Mod de preparare

Aluat:6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar , se aduga 6 galbenusuri,2 linguri cacao,o lingura apa,5 linguri faina,2 maini nuci macinate.


Se amesteca cu telul prin rasturnare(de jos in sus), se pune in tava la copt.


Crema: 2 oua intregi,cu 150 g zahar,se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce s-a racit se pune margarina si esenta de vanilie.


Glazura:6 linguri apa,100 g zahar,2 linguri cacao,se fierb pana se ingroasa.


Se ia de pe foc, se amesteca circular cu 50 g unt(margarina).


Aluatul se taie in doua foi, se umpla cu crema, si apoi se pune glazura fierbinte.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Prajitura cu mac si nuca de cocos

Separi albususrile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma. Se adauga treptat 200 g zahar si se bate

22 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    giusspy , 06 noiembrie 2009

    foarte de cacao

  • Fara foto

    maria (Bucatar sef) , 11 august 2009

    Buna, vreau doar sa va spun ca am incercat reteta ieri, a iesit super foarte buna , doar crema dintre foi mi-a iesit prea moale (poate am pus prea putin unt sau nu stiu care-i problema) in rest a iesit super . Foarte buna . Multumesc pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

61 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri faina
  • 2 maini de nuci macinate
  • 1 pachet margarina (unt)
  • Glazura: 6 linguri apa
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

giusspy

foarte de cacao



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse