autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca

Autor: Liliana Ibanescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Liliana Ibanescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2005

Ingrediente
8 oua, 400 g zahar, 2 linguri de cacao, 1 lingura apa, 5 linguri faina, 2 maini de nuci macinate, 1 pachet margarina (unt), , Glazura: 6 linguri apa, 50 g unt, 100 g zahar, 2 linguri cacao,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

61 voturi

Mod de preparare

Aluat:6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar , se aduga 6 galbenusuri,2 linguri cacao,o lingura apa,5 linguri faina,2 maini nuci macinate.


Se amesteca cu telul prin rasturnare(de jos in sus), se pune in tava la copt.


Crema: 2 oua intregi,cu 150 g zahar,se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce s-a racit se pune margarina si esenta de vanilie.


Glazura:6 linguri apa,100 g zahar,2 linguri cacao,se fierb pana se ingroasa.


Se ia de pe foc, se amesteca circular cu 50 g unt(margarina).


Aluatul se taie in doua foi, se umpla cu crema, si apoi se pune glazura fierbinte.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos

Pentru blat,se amesteca toate ingredientele,pt.a se obtine un aluat,care se poate intinde cu sucitorul;aluatul

94 voturi    36 comentarii
4h
Prajituri

Prajitura cu gem si nuca

Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina

51 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    giusspy , 06 noiembrie 2009

    foarte de cacao

  • Fara foto

    maria (Bucatar sef) , 11 august 2009

    Buna, vreau doar sa va spun ca am incercat reteta ieri, a iesit super foarte buna , doar crema dintre foi mi-a iesit prea moale (poate am pus prea putin unt sau nu stiu care-i problema) in rest a iesit super . Foarte buna . Multumesc pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

61 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri faina
  • 2 maini de nuci macinate
  • 1 pachet margarina (unt)
  • Glazura: 6 linguri apa
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

giusspy

foarte de cacao



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se topeste la foc mic. Se ia de pe foc,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti pasii pentru a va ajuta. Veti

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri