autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca

Autor: Liliana Ibanescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Liliana Ibanescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2005

Ingrediente
8 oua, 400 g zahar, 2 linguri de cacao, 1 lingura apa, 5 linguri faina, 2 maini de nuci macinate, 1 pachet margarina (unt), , Glazura: 6 linguri apa, 50 g unt, 100 g zahar, 2 linguri cacao,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

61 voturi

Mod de preparare

Aluat:6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar , se aduga 6 galbenusuri,2 linguri cacao,o lingura apa,5 linguri faina,2 maini nuci macinate.


Se amesteca cu telul prin rasturnare(de jos in sus), se pune in tava la copt.


Crema: 2 oua intregi,cu 150 g zahar,se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce s-a racit se pune margarina si esenta de vanilie.


Glazura:6 linguri apa,100 g zahar,2 linguri cacao,se fierb pana se ingroasa.


Se ia de pe foc, se amesteca circular cu 50 g unt(margarina).


Aluatul se taie in doua foi, se umpla cu crema, si apoi se pune glazura fierbinte.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din : 3 albusuri batute spuma apoi amestecate

34 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Prajitura cu nuca si gem

Din ingredientele de blat se face un aluat pe care il vom intinde intr-o tava(37x 25 cm) pe care

19 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    giusspy , 06 noiembrie 2009

    foarte de cacao

  • Fara foto

    maria (Bucatar sef) , 11 august 2009

    Buna, vreau doar sa va spun ca am incercat reteta ieri, a iesit super foarte buna , doar crema dintre foi mi-a iesit prea moale (poate am pus prea putin unt sau nu stiu care-i problema) in rest a iesit super . Foarte buna . Multumesc pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

61 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri faina
  • 2 maini de nuci macinate
  • 1 pachet margarina (unt)
  • Glazura: 6 linguri apa
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

giusspy

foarte de cacao



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Pentru aluat: Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse