autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca

Autor: Liliana Ibanescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Liliana Ibanescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2005

Ingrediente
8 oua, 400 g zahar, 2 linguri de cacao, 1 lingura apa, 5 linguri faina, 2 maini de nuci macinate, 1 pachet margarina (unt), , Glazura: 6 linguri apa, 50 g unt, 100 g zahar, 2 linguri cacao,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

61 voturi

Mod de preparare

Aluat:6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar , se aduga 6 galbenusuri,2 linguri cacao,o lingura apa,5 linguri faina,2 maini nuci macinate.


Se amesteca cu telul prin rasturnare(de jos in sus), se pune in tava la copt.


Crema: 2 oua intregi,cu 150 g zahar,se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce s-a racit se pune margarina si esenta de vanilie.


Glazura:6 linguri apa,100 g zahar,2 linguri cacao,se fierb pana se ingroasa.


Se ia de pe foc, se amesteca circular cu 50 g unt(margarina).


Aluatul se taie in doua foi, se umpla cu crema, si apoi se pune glazura fierbinte.
Aluat:6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar , se aduga 6 galbenusuri,2 linguri cacao,o lingura apa,5 linguri faina,2 maini nuci macinate.


Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu nuca si dovleac

Tare mandra sunt de aceasta reteta care este foarte simplu de preparat, dar gustoasa peste masura. Nuca

15 voturi    8 comentarii
20 min
Prajituri

Prajitura cu orez si nuca

Se amesteca branza cu 3 oua, uleiul, 5 linguri de zahar, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte

7 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    giusspy , 06 noiembrie 2009

    foarte de cacao

  • Fara foto

    maria (Bucatar sef) , 11 august 2009

    Buna, vreau doar sa va spun ca am incercat reteta ieri, a iesit super foarte buna , doar crema dintre foi mi-a iesit prea moale (poate am pus prea putin unt sau nu stiu care-i problema) in rest a iesit super . Foarte buna . Multumesc pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

61 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri faina
  • 2 maini de nuci macinate
  • 1 pachet margarina (unt)
  • Glazura: 6 linguri apa
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

giusspy

foarte de cacao

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje