Blaturi:
Ingredientele sunt pentru doua foi de blat.
Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu 5 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte.
Amestecam 1 lingurita de praf de copt cu 4 linguri de faina.
Le incorporam in compozitia cu oua, apoi 1 lingurita de esenta si 4 linguri de nuca macinata.
Punem albusurile peste si le amestecam usor cu o paleta de silicon.
Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia blatului.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam circa 12-14 minute pana este copt blatul.
Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celalalt blat.
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem pe foc cu pastaia de vanilie.
Cand da in clocot, pastaia de vanilie o scoatem si o aruncam, dam focul la mic si adaugam amestecul cu amidon.
Invartim continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem de pe foc, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.
Mascarponele il mixam cu zaharul pudra.
Peste, punem crema ce s-a racit, mixam usor, iar la final adaugam ness-ul.
Asezam primul blat in tava, punem circa 3/4 din crema si o intindem cu o paleta.
Venim cu al 2 lea blat si ungem cu restul de crema.
Presaram cateva bombonele si dam prajitura la rece.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii