autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 august 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru blat,se amesteca toate ingredientele,pt.a se obtine un aluat,care se poate intinde cu sucitorul;aluatul obtinut,se da la frigider cca 30 minute.


In timpul acesta,se face crema de nuc de cocos:albusurile se bat spuma,se pune zaharul;se bate in continuare;albusul se va intari,mai mult,iar zaharul se topeste;pe urma,se adauga nuca de cocos si cu o lingura de lemn se amesteca usor,pt. a se omogeniza.


Dupa aceea,scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in 2.Jumatate se intinde si se pune intr-o tava(de cca30/20),unsa cu unt(margarina),apoi,peste,se pune crema de nuca de cocos.Peste crema de nuca de cocos,uniformizata,se pune a 2-a jumatate de aluat(intins,in prealabil).


Tava se da la cuptorul incins,la foc mediu,cca 30-35 minute.


Apoi,cind este gata(se incearca cu scobitoarea),se lasa sa se raceasca.


Cind e rece,se pune,deasupra,crema de vanilie:galbenusurile,zaharul,vanilia,faina si laptele, fierb pe aburi,pina ce compozitia se ingroasa(se mesteca tot timpul);aceasta compozitie se strecoara(sa nu aiba coaja de vanilie,in caz ca se fol.baton,sau cocoloase de faina);dupa aceea se lasa la racit,mestecind tot timpul.


Dupa ce e rece,se pune peste untul, o lingura,incetul cu incetul.Aceasta crema o intindem peste prajitura.


Se pune(peste crema de vanilie),ciocolata rasa (din abundenta),apoi se da la rece,cel putin 2-3 ore.


Se taie bucati(dreptunghiulare),nu f.mari,se serveste.Eu,le-am taiat de cca 2,5/5.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    yumyum (Bucatar):

    Am facut prajitura si e foarte buna! Dureaza ceva, dar rezultatul final delicios! Multumesc!

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine):

    In primul rand multumesc ca ai impartit reteta cu noi! O caut de multa vreme.Am pregatit reteta,dar ca eu la crema de vanilie,in loc de faian am pus patru linguri budinca de vanilie.A iesit delicioasa.

  • 33 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    stela , 23 iulie 2014

    Auzi acolo unde scrie vanilie...ce trebuie pus crema de vanilie sau zahar vanilat

  • Fara foto

    Bohor Alina , 21 ianuarie 2014

    Foarte ușoară reteta si o prăjitură super buna... am facut.o si eu azi ;) Mersi

  • Gustos_Ro

    Gustos_Ro (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2014

    Draga yumyum, iti multumim pentru atentionare. Poti face o captura de ecran pe care sa ne-o trimiti printr-un mesaj pe Facebook sau la suport@gustos.ro pentru a reusi sa detectam problema si sa o rezolvam? Iti multumim. O zi frumoasa! :)

    • Fara foto

      yumyum , 14 ianuarie 2014

      Incerc sa printez reteta pas cu pas insa pozele nu se printeaza. Cred ca e o problema cu website-ul. Multumesc!

    • Fara foto

      Dodoc Carmen , 14 ianuarie 2014

      Mija Mihaela Aveti aici reteta succes

    • Fara foto

      Mija Mihaela , 14 ianuarie 2014

      vrem si noi soramea

    • Fara foto

      Dodoc Carmen , 14 ianuarie 2014

      Usor de realizat este de mult servita la toate sarbatorile familiei meledoar eu pun deasupra nuca de cocos sau realizez o marmura din glazura de ciocolata la rece

    • Fara foto

      Andreea Lavinia , 06 noiembrie 2013

      am luat si eu reteta si in scurt timp o voi incerca <3

    • Fara foto

      Eris Eris , 05 noiembrie 2013

      yummy :X :X:X:X:X:X

    • Fara foto

      Madalina Flondor , 22 octombrie 2013

      perfect :)))

    • Fara foto

      Laura Dragotescu , 22 octombrie 2013

      E foarte simplu, pune de un "blat" cu o cofetarie si....gata prajitura :)

    • Fara foto

      Ramona Cristina , 22 octombrie 2013

      de cand caut reteta

    • Fara foto

      Ramona Cristina , 22 octombrie 2013

      e super buna prajitura,

    • Fara foto

      Anita Any , 22 octombrie 2013

      Ne serv si pe noi>

    • Fara foto

      Bytza Bytzu , 22 octombrie 2013

      e super buna prajitura

    • Fara foto

      Madalina Flondor , 22 octombrie 2013

      CHIAR NU INTELEG NIMIC , INGRDIENTE PT BLAT SI GATA ........

    • ILONA

      ILONA (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

      Peste crema de cocos pune visine din visinata (fara sinburi) apoi foaia sa vezi aroma

    • Fara foto

      Mirela Borz , 21 septembrie 2013

      puteai sa imi trimiti si mie iubita :))))))))))))))))))))))))

    • Fara foto

      Ionela Luca , 21 septembrie 2013

      da este adevarat cu margarina, dar daca nu aveti smantana puteti inlocui linistit cu untura

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 21 septembrie 2013

      este o reteta destul de usor de testat si totusi cam incomplecta

    • Fara foto

      Violeta , 16 iunie 2013

      Arata foarte bine ,atunci sigur e foarte bun!!! :)

    • Fara foto

      danutzii2 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

      foarte buna ,chiar daca foile sunt mai tari un pic nu sa simtit ceea de sus s-a inmuiat cu crema iar ceea de dedesupt nu a fost tare incat sa se simta

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Delicioasa...

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Yummmi

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Foarte bine arata!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Ai dreptate,Mari!Dupa 2-3 zile(daca sta prajitura ),nu se simte;se inmoaie,de la creme. Dar,uitind te "taria"aluatului,prajitura e f.buna,mai ales,daca aveti musafiri!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Chiar daca ti-a iesit blatul un pic mai tare, cu asa creme cred ca nu se simte! Delicioasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Delicioasã!!!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Multumesc de aprecieri! Am vazut,acum,reteta Laurei: http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/prajitura-cu-nuca-de-cocos-a-la-laura-s.html Voi face acest blat.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Arata super si cred ca este o bunatate......*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Ce frumos arata.Si sigur este si foarte buna.*****

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Cred ca este un delciu. Imi lasa gura apa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

74 voturi

Ingrediente

  • Reteta aceasta,o am de la o prietena virtual.
  • Pt.ca n-am avut smintina,am pus un inlocuitor de smintinapt.ca nu e gras,am pus putina margarina.Din cauza asta(cred),mi-a iesit aluatul cam tare(dupa coacere,inainte nu s-a observat).In rest e o prajitura f. buna,mai ales pt.iubitorii de nuca de cocos.O voi face,iar,cu smintina.
  • Ingrediente
  • Blat:
  • -300 g faina
  • -100 g ahar pudra
  • -un praf de copt
  • -3 lingurite cacao
  • -2 oua
  • -cca 75-100 g smintina
  • Crema de nuca de cocos:
  • -6 albusuri
  • -200 g zahar tos
  • -cca150 g nuca de cocos
  • Crema de vanilie:
  • -6 galbenuse
  • -250 g zahar tos
  • -4 linguri de faina
  • -400 ml lapte
  • -200 g unt
  • -vanilie
  • Pt.decor
  • -cca 40 -50g ciocolata amaruie(sau de care va place

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

35 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

stela

Auzi acolo unde scrie vanilie...ce trebuie pus crema de vanilie sau zahar vanilat

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri