autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 august 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru blat,se amesteca toate ingredientele,pt.a se obtine un aluat,care se poate intinde cu sucitorul;aluatul obtinut,se da la frigider cca 30 minute.


In timpul acesta,se face crema de nuc de cocos:albusurile se bat spuma,se pune zaharul;se bate in continuare;albusul se va intari,mai mult,iar zaharul se topeste;pe urma,se adauga nuca de cocos si cu o lingura de lemn se amesteca usor,pt. a se omogeniza.


Dupa aceea,scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in 2.Jumatate se intinde si se pune intr-o tava(de cca30/20),unsa cu unt(margarina),apoi,peste,se pune crema de nuca de cocos.Peste crema de nuca de cocos,uniformizata,se pune a 2-a jumatate de aluat(intins,in prealabil).


Tava se da la cuptorul incins,la foc mediu,cca 30-35 minute.


Apoi,cind este gata(se incearca cu scobitoarea),se lasa sa se raceasca.


Cind e rece,se pune,deasupra,crema de vanilie:galbenusurile,zaharul,vanilia,faina si laptele, fierb pe aburi,pina ce compozitia se ingroasa(se mesteca tot timpul);aceasta compozitie se strecoara(sa nu aiba coaja de vanilie,in caz ca se fol.baton,sau cocoloase de faina);dupa aceea se lasa la racit,mestecind tot timpul.


Dupa ce e rece,se pune peste untul, o lingura,incetul cu incetul.Aceasta crema o intindem peste prajitura.


Se pune(peste crema de vanilie),ciocolata rasa (din abundenta),apoi se da la rece,cel putin 2-3 ore.


Se taie bucati(dreptunghiulare),nu f.mari,se serveste.Eu,le-am taiat de cca 2,5/5.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    yumyum (Bucatar):

    Am facut prajitura si e foarte buna! Dureaza ceva, dar rezultatul final delicios! Multumesc!

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine):

    In primul rand multumesc ca ai impartit reteta cu noi! O caut de multa vreme.Am pregatit reteta,dar ca eu la crema de vanilie,in loc de faian am pus patru linguri budinca de vanilie.A iesit delicioasa.

  • 34 comentarii
  • Fara foto

  • Iosif_Gall

    Iosif_Gall (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2014

    farte usoara si ff buna

  • Fara foto

    stela , 23 iulie 2014

    Auzi acolo unde scrie vanilie...ce trebuie pus crema de vanilie sau zahar vanilat

  • Fara foto

    Bohor Alina , 21 ianuarie 2014

    Foarte ușoară reteta si o prăjitură super buna... am facut.o si eu azi ;) Mersi

    • Gustos_Ro

      Gustos_Ro (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2014

      Draga yumyum, iti multumim pentru atentionare. Poti face o captura de ecran pe care sa ne-o trimiti printr-un mesaj pe Facebook sau la suport@gustos.ro pentru a reusi sa detectam problema si sa o rezolvam? Iti multumim. O zi frumoasa! :)

    • Fara foto

      yumyum , 14 ianuarie 2014

      Incerc sa printez reteta pas cu pas insa pozele nu se printeaza. Cred ca e o problema cu website-ul. Multumesc!

    • Fara foto

      Dodoc Carmen , 14 ianuarie 2014

      Foarte ușoară reteta si o prăjitură super buna... am facut.o si eu azi ;) Mersi

    • Fara foto

      Mija Mihaela , 14 ianuarie 2014

      Foarte ușoară reteta si o prăjitură super buna... am facut.o si eu azi ;) Mersi

    • Fara foto

      Dodoc Carmen , 14 ianuarie 2014

      Usor de realizat este de mult servita la toate sarbatorile familiei meledoar eu pun deasupra nuca de cocos sau realizez o marmura din glazura de ciocolata la rece

    • Fara foto

      Andreea Lavinia , 06 noiembrie 2013

      Foarte ușoară reteta si o prăjitură super buna... am facut.o si eu azi ;) Mersi

    • Fara foto

      Eris Eris , 05 noiembrie 2013

      yummy :X :X:X:X:X:X

    • Fara foto

      Madalina Flondor , 22 octombrie 2013

      Foarte ușoară reteta si o prăjitură super buna... am facut.o si eu azi ;) Mersi

    • Fara foto

      Laura Dragotescu , 22 octombrie 2013

      Foarte ușoară reteta si o prăjitură super buna... am facut.o si eu azi ;) Mersi

    • Fara foto

      Ramona Cristina , 22 octombrie 2013

      Foarte ușoară reteta si o prăjitură super buna... am facut.o si eu azi ;) Mersi

    • Fara foto

      Ramona Cristina , 22 octombrie 2013

      Foarte ușoară reteta si o prăjitură super buna... am facut.o si eu azi ;) Mersi

    • Fara foto

      Anita Any , 22 octombrie 2013

      Foarte ușoară reteta si o prăjitură super buna... am facut.o si eu azi ;) Mersi

    • Fara foto

      Bytza Bytzu , 22 octombrie 2013

      e super buna prajitura

    • Fara foto

      Madalina Flondor , 22 octombrie 2013

      CHIAR NU INTELEG NIMIC , INGRDIENTE PT BLAT SI GATA ........

    • ILONA

      ILONA (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

      Peste crema de cocos pune visine din visinata (fara sinburi) apoi foaia sa vezi aroma

    • Fara foto

      Mirela Borz , 21 septembrie 2013

      Foarte ușoară reteta si o prăjitură super buna... am facut.o si eu azi ;) Mersi

    • Fara foto

      Ionela Luca , 21 septembrie 2013

      da este adevarat cu margarina, dar daca nu aveti smantana puteti inlocui linistit cu untura

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 21 septembrie 2013

      este o reteta destul de usor de testat si totusi cam incomplecta

    • Fara foto

      Violeta , 16 iunie 2013

      Arata foarte bine ,atunci sigur e foarte bun!!! :)

    • Fara foto

      danutzii2 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

      foarte buna ,chiar daca foile sunt mai tari un pic nu sa simtit ceea de sus s-a inmuiat cu crema iar ceea de dedesupt nu a fost tare incat sa se simta

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Delicioasa...

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Yummmi

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Foarte bine arata!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Ai dreptate,Mari!Dupa 2-3 zile(daca sta prajitura ),nu se simte;se inmoaie,de la creme. Dar,uitind te "taria"aluatului,prajitura e f.buna,mai ales,daca aveti musafiri!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Chiar daca ti-a iesit blatul un pic mai tare, cu asa creme cred ca nu se simte! Delicioasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Delicioasã!!!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Multumesc de aprecieri! Am vazut,acum,reteta Laurei: http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/prajitura-cu-nuca-de-cocos-a-la-laura-s.html Voi face acest blat.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Arata super si cred ca este o bunatate......*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Ce frumos arata.Si sigur este si foarte buna.*****

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Cred ca este un delciu. Imi lasa gura apa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

75 voturi

Ingrediente

  • Reteta aceasta,o am de la o prietena virtual.
  • Pt.ca n-am avut smintina,am pus un inlocuitor de smintinapt.ca nu e gras,am pus putina margarina.Din cauza asta(cred),mi-a iesit aluatul cam tare(dupa coacere,inainte nu s-a observat).In rest e o prajitura f. buna,mai ales pt.iubitorii de nuca de cocos.O voi face,iar,cu smintina.
  • Ingrediente
  • Blat:
  • -300 g faina
  • -100 g ahar pudra
  • -un praf de copt
  • -3 lingurite cacao
  • -2 oua
  • -cca 75-100 g smintina
  • Crema de nuca de cocos:
  • -6 albusuri
  • -200 g zahar tos
  • -cca150 g nuca de cocos
  • Crema de vanilie:
  • -6 galbenuse
  • -250 g zahar tos
  • -4 linguri de faina
  • -400 ml lapte
  • -200 g unt
  • -vanilie
  • Pt.decor
  • -cca 40 -50g ciocolata amaruie(sau de care va place

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

37 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

Iosif_Gall (Chef de cuisine)

farte usoara si ff buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri