Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 100 gr faina
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 7 linguri zahar
  • 220 gr ciocolata neagra (40 - 55% cacao)
  • Ornat: 3 linguri nuca de cocos, o picatura colorant galben + o picatura colorant albastru

Mod de preparare

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.

Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.

In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.

Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.

Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.

Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.

Punem crema peste blat si nivelam.

Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.

lat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.

Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.

In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.

Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.

Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.

Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.

Punem crema peste blat si nivelam.

Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.lat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.

Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.

In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.

Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.

Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.

Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.

Punem crema peste blat si nivelam.

Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.

Dam prajitura la frigider si servim dupa minim o ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise