autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos si mac

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul: 8 albusuri de bat cu 8 linguri de zahar pana ce devin bezea.


Se adauga apoi 100 de grame de nuca de cocos, 100 de grame de mac macinat si 4 linguri de faina.


Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor.


Crema: o budinca de vanilie se amesteca cu 8 linguri de zahar, 8 galbenusuri si 300 ml de lapte. fierb pana ce se ingroasa.


Se da de pe foc si se lasa la racit. Cand e rece se amesteca cu o margarina.


Se intinde crema obtinuta pe blatul rece si insiropat cu apa cu zahar si esenta de rom.


Peste crema se aseaza un strat de biscuiti Picnic.


Glazura: 4 linguri de apa si 4 linguri de zahar se fierb pana se ingroasa.


Se ia de pe foc si se amesteca cu 4 linguri de cacao si o lingura de margarina.


Se intinde glazura peste biscuiti.


Se poate orna dupa gustul fiecaruia.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine):

    Am facut si eu prajitura, cu deosebirea ca nu am folosit budinca. Am facut eu o crema de vanilie. Mi-a placut mult, am s-o mai pregatesc si alta data.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

    Cred ca e minunata....Felicitari Husni!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

    Si noua ne place mult prajitura asta(eu o numesc Tosca). E f.buna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Arata tare bine!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Arata tare apetisanta prajitura.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Foarte frumosasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Foarte frumoase sunt pozele, felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Am facut si eu prajitura, mi-a placut foarte mult; am s-o mai fac, cu siguranta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Chiar imi place aceasta reteta.Am salvat-o.Multumesc.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      E foarte buna si arata si bine. Am facut-o si eu de cateva ori si sigur o sa o mai fac!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Arata minunat si in mod sigur este delicioasa...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Foarte buna si aratoasa. Nu credeam ca se mai gaseste zeamil (dna cely s., daca doriti sa-mi spuneti de unde ati cumparat, va rog frumos... multumesc).

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Fac si eu prajitura asta, dar nu folosesc budinca ci amidon sau zeamil si unt. Este o prajitura foate buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 albusuri,8 linguri de zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr mac macinat
  • 4 linguri faina,1 esenta de rom.
  • Crema: o budinca de vanilie
  • 8 linguri de zahar
  • 8 galbenusuri
  • 300 ml de lapte
  • 1 margarina.
  • Glazura: 4 linguri de apa
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 1 lingura de margarina.
  • 2 pachete de biscuiti Picnic (vanilie
  • cacao
  • dupa preferinte).1 esenta de rom.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Macovei

Budinca de paine (dupa reteta lui Jamie Oliver)

Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu scotisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de portocala.

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci

Compot de pere

Se aleg pere tari si sanatoase. Se curata de coaja si de seminte si se taie in patru. Fiecare feliuta

3 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Gem asortat

Se curata merele si perele de coaja si samburi, prunele de samburi. Se dau prin masina de carne sau

2 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Cred ca e minunata....Felicitari Husni!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Aroma de Cuba

Prajitura Aroma de Cuba

Blatul : Pregatim o tava de 20x35, pe care o tapetam cu hartie, sau cu unt si faina, si preincalzim cuptorul la 180 grade. Ouale

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu prune si nuca

Prajitura cu prune si nuca

Untul topit cu zaharul,ouale si laptele se mixeaza pana se dizolva zaharul, se adauga romul si apoi faina amestecata in prealabil cu

4 voturi    1 comentariu
55 min
Prajituri