autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca (de post)

Autor: daniela barbu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: daniela barbu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2006

Ingrediente
1/2 cana ulei, 1/2 cana zahar, 2 cani apa, 3 cani faina, 1/2 cana nuca pisata, 3 linguri cacao, 1 lingurita bicarbonat stins, 1 praf copt, 2 zahar vanilat, esenta de rom, , Glazura:, 5 linguri zahar pudra, 2 linguri apa, 2 linguri ulei, 2 linguri cacao, zahar vanilat, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

67 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se formeaza o compozitie omogena.


Se pune compozitia intr o tava tapetata cu faina sau cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit pana se coace (se face testul cu scobitoarea - e coapta daca nu mai ramane compozitie pe scobitoare).


Se lasa sa se raceasca.


Ingredientele pentru glazura se tin putin pe foc, pana se ingroasa asa putin. Apoi se lasa la racit.


Se intinde uniform peste prajitura.
Se amesteca toate ingredientele si se formeaza o compozitie omogena.


Se pune compozitia intr o tava tapetata cu faina sau cu foaie de c
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura Lamington

Untul se freaca bine cu zaharul, adougindu-se pe rind ouale, vanilia si faina amestecata cu cacaoa,praful

15 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Laura`s Perlen by Laura S.

1.Din ingredientele de aluat se face un aluat cares e tine la frigider ca 1 ora.Se ia bucati din

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Nedelcu , 19 aprilie 2014

    Mi-a iesit fff buna, am taiat.o in doua straturi si am insiropat cu sirop cu rom si am pus la jumatate mere cu scortisoara care se pun la placinta cu mere. Deasupra i-am pus crema vegetariana ( din uleiuri vegetale ).

  • Fara foto

    Alexandra Andra , 01 februarie 2014

    Mi-a iesit fff buna, am taiat.o in doua straturi si am insiropat cu sirop cu rom si am pus la jumatate mere cu scortisoara care se pun la placinta cu mere. Deasupra i-am pus crema vegetariana ( din uleiuri vegetale ).

  • Fara foto

    Alexandra Andra , 01 februarie 2014

    Mi-a iesit fff buna, am taiat.o in doua straturi si am insiropat cu sirop cu rom si am pus la jumatate mere cu scortisoara care se pun la placinta cu mere. Deasupra i-am pus crema vegetariana ( din uleiuri vegetale ).

    • Fara foto

      Dida Didona , 01 februarie 2014

      este foarte delicioasa ,acum am preparato si eu numai ca am garnisito cu nuca de cocos ,va poftesc sa o gustati nu o sa regretati ,va astept

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Buna ideie !

    • Fara foto

      nela , 22 noiembrie 2009

      cat se tine la cuptor?

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Buna idee mai ales ca se apropie postul Craciunului !

    • Fara foto

      Roxana (Chef de cuisine) , 17 iunie 2008

      Intr-adevar o reteta buna. Si de post pe deasupra. Multumesc pentru idee!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

67 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 3 cani faina
  • 1/2 cana nuca pisata
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat stins
  • 1 praf copt
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Buna ideie !

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje