autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca (de post)

Autor: daniela barbu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se formeaza o compozitie omogena.


Se pune compozitia intr o tava tapetata cu faina sau cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit pana se coace (se face testul cu scobitoarea - e coapta daca nu mai ramane compozitie pe scobitoare).


Se lasa sa se raceasca.


Ingredientele pentru glazura se tin putin pe foc, pana se ingroasa asa putin. Apoi se lasa la racit.


Se intinde uniform peste prajitura.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Nedelcu , 19 aprilie 2014

    Mi-a iesit fff buna, am taiat.o in doua straturi si am insiropat cu sirop cu rom si am pus la jumatate mere cu scortisoara care se pun la placinta cu mere. Deasupra i-am pus crema vegetariana ( din uleiuri vegetale ).

  • Fara foto

    Alexandra Andra , 01 februarie 2014

    Mi-a iesit fff buna, am taiat.o in doua straturi si am insiropat cu sirop cu rom si am pus la jumatate mere cu scortisoara care se pun la placinta cu mere. Deasupra i-am pus crema vegetariana ( din uleiuri vegetale ).

  • Fara foto

    Alexandra Andra , 01 februarie 2014

    Mi-a iesit fff buna, am taiat.o in doua straturi si am insiropat cu sirop cu rom si am pus la jumatate mere cu scortisoara care se pun la placinta cu mere. Deasupra i-am pus crema vegetariana ( din uleiuri vegetale ).

    • Fara foto

      Dida Didona , 01 februarie 2014

      este foarte delicioasa ,acum am preparato si eu numai ca am garnisito cu nuca de cocos ,va poftesc sa o gustati nu o sa regretati ,va astept

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Buna ideie !

    • Fara foto

      nela , 22 noiembrie 2009

      cat se tine la cuptor?

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Buna idee mai ales ca se apropie postul Craciunului !

    • Fara foto

      Roxana (Chef de cuisine) , 17 iunie 2008

      Intr-adevar o reteta buna. Si de post pe deasupra. Multumesc pentru idee!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

64 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 3 cani faina
  • 1/2 cana nuca pisata
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat stins
  • 1 praf copt
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Mihaela Nedelcu

Mi-a iesit fff buna, am taiat.o in doua straturi si am insiropat cu sirop cu rom si am pus la jumatate mere cu scortisoara care se pun la placinta cu mere. Deasupra i-am pus crema vegetariana ( din uleiuri vegetale ).

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si

29 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu ananas struguri si crema de vanilie

Prajitura cu ananas struguri si crema de vanilie

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cele trei plicuri de ness , care la mine au fost diferite. Margarina lichida Unirea

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse