autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu nuca delicioasa

Autor: nicoleta ilie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nicoleta ilie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 31 octombrie 2006

Ingrediente
Pentru foi:, 10 lg. lapte, , 10 lg. zahar, , 10 lg. ulei, , 1 ou, , 1 plic praf de copt (nestins, amestecat cu faina), , faina cit cuprinde ca sa puteti intinde 4 foi pe dosul tavii, , Crema:, 250 g. zahar, , 500 ml. lapte, , 4 lg. gris, , 1/2 pachet de margarina, , o cana de nuci macinate, , o esenta de rom.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

89 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se face aluatul mai tare pe care il vom impartii in 4 si vom intinde pe rind cite o foaie pe dosul tavii si le vom coace; aveti grija sa nu le rupeti dupa coacere, le veti lasa deoparte. Foile se intind direct pe dosul tavii pe care o veti unge de fiecare data.


Crema: cele 250 g. de zahar se pun la caramelizat pe foc mic; dupa ce s-a topit tot zaharul turnam laptele si lasam pe foc mic pina se dizolva tot zaharul in lapte, acum turnam in ploaie grisul si amestecam usor pina a fiert si grisul, dam deoparte si asteptam 5-10 minute sa se racoreasca aceasta compozitie. Adaugam margarina si amestecam bine, adaugam nuca macinata si esenta de rom; omogenizam bine crema si umplem foile cu ea; peste ultima foaie punem un fund de lemn; lasam pina a doua zi cind se poate consuma. Este o prajitura delicioasa pe care eu o fac la fiecare Craciun pentru gustul si aroma sa.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Gem caise

Curata caisele de samburi (le rupi pe jumatate)e bine sa le alegi mai coapte ca sa se curate usor.

5 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

Tort cu fructe

Pentru blat: se bate zaharul si cu albusul, apoi adaugam galbenusul urmate apoi de 2 cani de faina,se

6 voturi    5 comentarii
3h
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

89 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 10 lg. lapte
  • 10 lg. zahar
  • 10 lg. ulei
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt (nestins
  • amestecat cu faina)
  • faina cit cuprinde ca sa puteti intinde 4 foi pe dosul tavii
  • Crema:
  • 250 g. zahar
  • 500 ml. lapte
  • 4 lg. gris
  • 1/2 pachet de margarina
  • o cana de nuci macinate
  • o esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta ilie

Bautura "solara"

Sucurile de fructe se amesteca bine intr-un blender,se adauga apa(plata sau acidulata dupa preferinta)pana

1 vot    1 comentariu
15 min
Cocktailuri si lichioruri

Pate de nuci

Toate ingredientele se amesteca bine de tot pana la omogenizare;daca pateul iese prea uscat se mai

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive

Prajitura cu oua fierte

Pentru blat se amesteca zaharul pudra cu nucile macinate si esenta de rom si la final cu albusul;aceasta

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tort cu sarlota si ciocolata

Tort cu sarlota si ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu aroma de citrice

Prajitura cu aroma de citrice

1.Se prepara blatul alb,mixand albusurile separate cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat ,coaja rasa.Se incorporeaza si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri