autor:

Ramona

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu nuca Jerbou

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 08 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se face o maia din cubul de drojdie, o lingura de zahar, laptele si o lingura de faina, care se lasa la dospit la loc caldut, apoi se pune peste faina. Galbenusurile se bat spuma, se pun peste faina, apoi se pune si untura, apoi se framanta un aluat potrivit de tare.


Se imparte in trei parti egale, pentru trei foi.


Umplutura de nuca: se bat spuma tare cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi nuca macinata, zaharul vanilat si esenta de rom.


Se amesteca cu grija.


Se imparte in doua parti.


Se ia o tava si se tapeteaza cu ulei si faina, apoi se pune prima foaie, gem si umplutura de nuca.


Se intinde a doua foaie peste care se pune iar gem si apoi umputura de nuca. Deasupra se pune cea de-a treia foaie.


Se lasa pe aragaz cca. o jumatate de ora, la loc cald (cu aragazul pornit).


Se coace cca. 20 min la foc tare, apoi la foc mic, pina este gata, inca cca. 40 min.


Cand s-a racit complet prajitura, se pune pe deasupra glazura rece.

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

    Va multumesc mult pentru aprecieri!

  • Fara foto

    Maryana Sandru , 14 octombrie 2013

    cred că este f, bună ,o s-o fac si eu!

  • Fara foto

    Erica Maxim , 14 octombrie 2013

    cine poate rezista la o asa bunatate de prajitura........este foarte buna

    • Fara foto

      Camy Camy , 21 septembrie 2013

      Vai Lilico ma omori cu prajiturelele astea

    • Fara foto

      Daniel Ghita , 21 septembrie 2013

      nu mai poftiti ca-ngrasa!

    • Fara foto

      Lili Dene , 20 septembrie 2013

      este minunata,Anita.

    • Fara foto

      Ana Ganciu , 20 septembrie 2013

      vreau si eu

    • Fara foto

      Lili Dene , 20 septembrie 2013

      Nota 10 cu felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      foarte buna pentru sfarsirul de saptamana.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Arata foarte bine,imi place.Am salvat-o.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Super prezentare...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Foarte bine arata si de gust nu-ti mai spun!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      Superba prezentarea,felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      si mie imi place ! Nu am facut niciodata praji in3 straturi coapte toate odata

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      mmm,arata foarte bine! o fac dupa sarbatori ca acum am altele in plan.Sarbatori fericite!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Imi place...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Ce bine arata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Este preferata mea Ramona... Bravo, imi place !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Arata minunat prajiturica ta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

80 voturi

Ingrediente

  • Coca (pentru 3 foi):
  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g margarina sau 150 g untura
  • (eu am pus 4 linguri untura)
  • un cub de drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 100 ml lapte
  • Umplutura:
  • 500 g nuca
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • 3 albusuri
  • un plic de zahar vanilat
  • gem
  • Glazura:
  • 2 linguri de cacao
  • 8 linguri zahar praf
  • 2 linguri de ulei
  • o lingura de apa fiarta

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ramona

Limonadă cu grepfruit si lămâie

Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit,

16 voturi    5 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

Chec Simplis

Se separa albusurile de galbenusuri. La cele 4 albusuri se adauga foarte putina sare (mai putin decat

1 vot    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

116 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

Ramona (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pentru aprecieri!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Floricele cu Nutella

Floricele cu Nutella

In robotul de bucatarie punem toate ingredientele in afara de ou si amestecam cu pulsuri pana devine faramicios. Adaugam oul batut si

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Batem

4 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse