autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca si ciocolata

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
100 g miez de nuca, 100 g ciocolata amara, 80 g zahar, 4 oua, 20 g unt, coaja de portocala confiata (fiarta cu zahar), 1/2 ceasca de cafea tare, 1 praf de sare.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

72 voturi

Mod de preparare

Se dau nucile prin masina de macinat nuci sau printr-o rasnita manuala.


Se taie coaja de portocala zaharisita in feliute subtiri (in comert se gasesc plicuri cu fructe confiate: lamai, portocale etc.).


Se sparg ouale, separandu-se albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana ce se dizolva complet, bateti albusurile spuma, cu praful de sare.


Separat, topiti pe aburi ciocolata rupta bucati, pusa in acelasi vas, cu cafeaua. Incorporati progresiv, amestecand intruna, ciocolata topita in spuma de galbenusuri cu zahar. Cand preparatul e omogen, introduceti usor, fara sa amestecati, si spuma de albus. Presarati deasupra bucatelele de portocala zaharisita. Ungeti o forma de prajituri cu grasime, apoi puneti in ea hartie de pergament, unsa si ea pe ambele parti. Varsati compozitia inauntru.


Bagati prajitura in cuptorul bine incalzit dinainte si lasati-o sa se coaca 30 de minute (incercati-o daca e gata cu un pai). Scoateti prajitura din forma si lasati-o sa se raceasca pe un gratar. (Timp de preparare: 25 de minute. Timp de coacere: 35 de minute)

Se dau nucile prin masina de macinat nuci sau printr-o rasnita manuala.


Se taie coaja de portocala zaharisita in feliute subtiri (in co
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura Delice cu nuca si ciocolata

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare adaugam apoi cate o lingura de zahar pana cand devin

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Prajitura cu nuca, rahat, ciocolata

Batem albusurile spuma tare, adaugam coaja si zeama de lamaie, se contiuna batutul spumei, adaugam

22 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Axry Sms , 14 august 2013

    spe ca va fi buna ca vreau sa o incarc voi ce ziceti? :)

  • Fara foto

    NINA , 30 martie 2010

    FAINA NU SE PUNE DELOC?

  • Fara foto

    nelly , 22 decembrie 2008

    Reteta nu este clara. Nu am gasit unde este folosit untul. Puteti sa o redati va rog, cu toate detaliile??

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

72 voturi

Ingrediente

  • 100 g miez de nuca
  • 100 g ciocolata amara
  • 80 g zahar
  • 4 oua
  • 20 g unt
  • coaja de portocala confiata (fiarta cu zahar)
  • 1/2 ceasca de cafea tare
  • 1 praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de George Florescu

Ciuperci umplute

Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa

200 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul

142 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Brocoli cu ciuperci

250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi.

153 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

NINA

FAINA NU SE PUNE DELOC?

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse