Blatul:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana ajung la consistenta unei bezele.
Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie.
Adaugam faina in ploaie.
Miezul de nuca il taiem bucatele, il adaugam peste compozitia de mai sus si amestecam cu o paleta de silicon de sus in jos.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam la copt 20-25 de minute.
Cand este gata stingem focul la cuptor, intredeschidem usor usa si il lasam acolo pana se raceste complet.
Crema:
Intr-un bol amestecam cacaoa, amidonul, zaharul si putin lapte.
Le invartim bine sa nu se formeze cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert.
Cand da in clocot, turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic si lasam sa se ingroase ca o budinca.
Tragem crema de pe foc, aromatizam cu esenta de vanilie, punem o folie deasupra si lasam sa se raceasca.
Untul il mixam cu 2-3 linguri zahar pudra, apoi adaugam cate putin din crema de cacao rece si amestecam continuu.
Indepartam hartia de copt de pe blat, iar blatul il punem inapoi in tava in care l-am copt.
Preparam un cappucino si cu acesta insiropam blatul.
Deasupra punem crema si o nivelam cu o paleta.
Decoram cu bombonele sau cu ce mai doriti.
Sa aveti pofta!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii