autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu orez si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 bucati):, Aluatul fraged: 300 g faina, , 100 g alune macinate, , 200 g unt (margarina), , 100 g zahar, , 1 pachet zahar vanilat, , 1 varf de cutit de sare, , 1 ou., Compozitia de orez: 3 oua, , 500 g branza de vaci, , 2 linguri zeama de lamaie, , 2 linguri lapte, , 100 g zahar, , 20 g amidon, , 3 pahare orez in lapte (cam 600 g) - gata fiert., In plus: grasime pentru uns tava, , 8 piscoturi, , 1,2 kg mere.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta aluatul fraged si se lasa 30 de minute la frigider, sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, laptele, zeama de lamaie, zaharul si amidonul.


Se incorporeaza orezul fiert (in lapte). Se bat albusurile spuma si se introduc si ele usor in compozitie. Se intinde aluatul, se aseaza pe tava unsa, iar deasupra se presara piscoturile sfaramate. Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie felii si se pun peste aluat. Peste ele se toarna compozitia de orez. Se baga prajitura in cuptorul incins (200AC) si se coace 25 de minute, apoi se reduce temperatura (180AC) si se mai lasa 35 de minute sa se coaca. La sfarsit, se stinge focul si se lasa sa stea alte 10 minute in cuptor.
Se framanta aluatul fraged si se lasa 30 de minute la frigider, sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu b
Retete
Alte retete din Prajituri

Tarta pufoasa cu piersici caramelizate

Curatam piersicile de coaja si le taiem in jumatati. Topim 200g zahar intr-o craticioara, la foc

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Prajitura spornica cu dovleac

Dam pe razatoare dovleacul si apoi il calim intr-o tigaie de teflon,punem zahar cat dorim de dulce

11 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 bucati):
  • Aluatul fraged: 300 g faina
  • 100 g alune macinate
  • 200 g unt (margarina)
  • 100 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou.
  • Compozitia de orez: 3 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • 20 g amidon
  • 3 pahare orez in lapte (cam 600 g) - gata fiert.
  • In plus: grasime pentru uns tava
  • 8 piscoturi
  • 1,2 kg mere.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje