autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu orez si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 bucati):, Aluatul fraged: 300 g faina, , 100 g alune macinate, , 200 g unt (margarina), , 100 g zahar, , 1 pachet zahar vanilat, , 1 varf de cutit de sare, , 1 ou., Compozitia de orez: 3 oua, , 500 g branza de vaci, , 2 linguri zeama de lamaie, , 2 linguri lapte, , 100 g zahar, , 20 g amidon, , 3 pahare orez in lapte (cam 600 g) - gata fiert., In plus: grasime pentru uns tava, , 8 piscoturi, , 1,2 kg mere.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta aluatul fraged si se lasa 30 de minute la frigider, sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, laptele, zeama de lamaie, zaharul si amidonul.


Se incorporeaza orezul fiert (in lapte). Se bat albusurile spuma si se introduc si ele usor in compozitie. Se intinde aluatul, se aseaza pe tava unsa, iar deasupra se presara piscoturile sfaramate. Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie felii si se pun peste aluat. Peste ele se toarna compozitia de orez. Se baga prajitura in cuptorul incins (200AC) si se coace 25 de minute, apoi se reduce temperatura (180AC) si se mai lasa 35 de minute sa se coaca. La sfarsit, se stinge focul si se lasa sa stea alte 10 minute in cuptor.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 bucati):
  • Aluatul fraged: 300 g faina
  • 100 g alune macinate
  • 200 g unt (margarina)
  • 100 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou.
  • Compozitia de orez: 3 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • 20 g amidon
  • 3 pahare orez in lapte (cam 600 g) - gata fiert.
  • In plus: grasime pentru uns tava
  • 8 piscoturi
  • 1,2 kg mere.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec pufos

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic” se unge cu puțin ulei

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse