autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu orez si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 bucati):, Aluatul fraged: 300 g faina, , 100 g alune macinate, , 200 g unt (margarina), , 100 g zahar, , 1 pachet zahar vanilat, , 1 varf de cutit de sare, , 1 ou., Compozitia de orez: 3 oua, , 500 g branza de vaci, , 2 linguri zeama de lamaie, , 2 linguri lapte, , 100 g zahar, , 20 g amidon, , 3 pahare orez in lapte (cam 600 g) - gata fiert., In plus: grasime pentru uns tava, , 8 piscoturi, , 1,2 kg mere.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta aluatul fraged si se lasa 30 de minute la frigider, sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, laptele, zeama de lamaie, zaharul si amidonul.


Se incorporeaza orezul fiert (in lapte). Se bat albusurile spuma si se introduc si ele usor in compozitie. Se intinde aluatul, se aseaza pe tava unsa, iar deasupra se presara piscoturile sfaramate. Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie felii si se pun peste aluat. Peste ele se toarna compozitia de orez. Se baga prajitura in cuptorul incins (200AC) si se coace 25 de minute, apoi se reduce temperatura (180AC) si se mai lasa 35 de minute sa se coaca. La sfarsit, se stinge focul si se lasa sa stea alte 10 minute in cuptor.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu nuci si prune

Punem untul intr-un bol si il topim. Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi

0 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura fina cu mere

Spalam merele, le indepartam casuta cu seminte si le dam pe razatoare , cu tot cu coaja. Adaugam

19 voturi    20 comentarii
1h 40 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 bucati):
  • Aluatul fraged: 300 g faina
  • 100 g alune macinate
  • 200 g unt (margarina)
  • 100 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou.
  • Compozitia de orez: 3 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • 20 g amidon
  • 3 pahare orez in lapte (cam 600 g) - gata fiert.
  • In plus: grasime pentru uns tava
  • 8 piscoturi
  • 1,2 kg mere.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca

Prajitura cu nuca

Albusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul pudra si se mai bat pana se transforma in spuma tare. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Am luat dintr-un magazin aici in Franta o crema de branza Gervita care este spumoasa, fina si am zis sa incerc o prajiturica cu aceasta

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse