autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu orez si fructe

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
Pentru aluat: 300 gr. faina, 100 gr. alune macinate, 200 gr. unt sau margarina, 100 gr. zahar, 1 zahar vanilat, un varf de cutit de sare, un ou. Pentru umplutura: 3 oua, 500 gr. branza de vaci (slaba), 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri lapte, 100 gr. zahar, 20 gr. amidon, 600 gr. orez fiert in lapte. In plus: grasime pentru tava, 8 piscoturi, 600 gr. prune (rosii), 600 gr. mere.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider. Umplutura: Se separa albusurile de galbenusuri.


Se freaca galbenusurile cu branza de vaci, zeama de lamaie, laptele, zaharul si amidonul.


Se incorporeaza orezul fiert in lapte si albusurile batute spuma.


Se intinde aluatul si se aseaza in tava unsa.


Se presara deasupra piscoturile zdrobite marunt.


Se spala prunele, se scot samburii, se taie felii si se pun peste aluat. La fel se procedeaza si cu merele curatate si taiate.


Se acopera cu orezul, se baga la cuptor si se coace 25 de minute la foc iute (200 C). Apoi, se face focul mai mic (180 C) si se coace inca 35 de minute.


Se stinge focul si se mai lasa prajitura 10 minute in cuptor.

Retete
Alte retete din Prajituri

Placinta cu dovleac

Se frământă ingredientele până când se obține un aluat tare. Aluatul se dă de 200 de ori

0 voturi    6 comentarii
3h
Prajituri

Gogosi cu caise

Caiselor li se scot samburii si pielitele si se paseaza la mixer. Ouale se bat spuma cu zaharul si

1 vot    1 comentariu
40 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300 gr. faina
  • 100 gr. alune macinate
  • 200 gr. unt sau margarina
  • 100 gr. zahar
  • 1 zahar vanilat
  • un varf de cutit de sare
  • un ou. Pentru umplutura: 3 oua
  • 500 gr. branza de vaci (slaba)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 100 gr. zahar
  • 20 gr. amidon
  • 600 gr. orez fiert in lapte. In plus: grasime pentru tava
  • 8 piscoturi
  • 600 gr. prune (rosii)
  • 600 gr. mere.

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

201 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse