Prajitura cu piersici si foite de migdale

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu piersici si foite de migdale

Ingrediente

  • -7 oua
  • -350 g de faina
  • -1,5 lingurita de praf de copt
  • -230 g de margarina
  • -120 g de zahar pudra
  • -1 lingurita vanilie pudra
  • -5-6 picaturi de esenta de migdale
  • -un virf de cutit de sare
  • -20-25 g de foite de migdale
  • -850-1000 g de piersici(cintarite inainte sa se decojeasca si sa se scoata simburii)
  • -2-3 linguri de zahar tos

Mod de preparare

Margarina se freaca f.bine cu zaharul pudra;se pun,apoi,ouale,unu cite unul,esenta de migdale,sarea,vanilia;se bat bine,toate,pina ce nu se mai simte zaharul;nu va speriati,daca se brinzeste(compozitia).Se adauga faina(cernuta de 2 ori) cu praful de copt;se amesteca bine,pe urma se pun foitele de migdale.Se amesteca usor,apoi,compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina(unt) si presarata cu faina.

Deasupra compozitiei se presara piersicile decojite,fara simburi,taiate feliute;fiecare jumatate de piersica,se taie,cam in 3,apoi,feliute(vezi poza).

Dupa ce se decojesc si se scot simburii,avem cca 750 g de piersici.

Peste piersici se presara zaharul tos.

Intotdeauna,eu,presar sub orice tip de fructe,putin gris; sub piersici am pus cca 1 lingura.

Pentru cantitatile acestea,folosesc o tava cu diametrul de 36 cm.

Tava cu compozitia se pune in cuptorul preincalzit;se lasa cca 45-50 minute.

Cind e gata,se lasa sa se raceasca,apoi,se taie patrate de cca 5/5 cm,se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Se pot folosi si alte fructe(caise,prune,cirese,visine);nu se folosesc fructe tari(mere….),sau moi(capsuni….).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise