Blatul:
Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc.
Adaugam uleiul, laptele si praful de copt.
La final incorporam faina, cappucino si cacaoa.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pentru 10-12 minute.
Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si 5-6 linguri de lapte.
Punem restul de lapte intr-o cratita la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
O tragem de pe foc, o lasam sa se raceasca.
Mixam untul spuma cu zaharul pudra, incorporam crema rece lingura cu lingura, iar la final extractul de vanilie.
Blatul il intepam cu o furculita si il insiropam cu putina cafea.
Punem cam jumatate din crema peste blat, o nivelam.
Piscoturile le inmuiem in cafea, apoi le rupem bucatele si le asezam peste crema.
Venim cu restul de crema deasupra, usor. Cu un curatitor de legume facem carlionti din ciocolata pe care ii presaram deasupra.
Dam prajitura la rece 2-3 ore apoi servim.
Sa aveti pofta!
Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanacReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii