Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 grame de zahar, 1 zahar vanilat. Se adauga 250 ml lapte, 100 ml ulei si se mesteca continuu. Se incorporeaza 300 grame faina amestecata cu un praf de copt.
Compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Prunele se taie in jumatati si se scot samburii. Se aseaza jumatatile de prune peste aluatul din tava. Se pun cu partea bombata in aluat. Deasupra se presara scotisoara. Si se da la cuptor.
Cand blatul e rumenit se scoate din cuptor si se intinde pe el bezeaua obtinuta din baterea celor 4 albusuri cu 200 de grame de zahar. Se mai da la cuptor cateva minute pana ce bezeaua e rumenita.
Se lasa sa se raceasca putin si se poate taia si servi.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii