Blatul:
Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei, pana obtinem o spuma, apoi adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si faina, treptat.
Vom obtine un aluat usor curgator.
Umplutura:Prunele le spalam, le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.
Blatul cu nuca:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam nuca macinata, coaja rasa de lamaie si le incorporam bine.
Tapetam cu hartie de copt o tava (eu am folosit una de 24/37 cm) si turnam primul blat.
Punem jumatatile de prune cu taietura in jos si le presaram cu zahar pudra cu pastai de vanilie.
Deasupra turnam blatul cu nuca, cat mai uniform.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii