autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu struguri

   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru 6 portii: 25 - 30 boabe de struguri negri (circa 200 g), 2 oua, 4 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri ulei, 50 ml apa, zahar pudra, putina faina pentru struguri, ulei pentru uns forma

Dificultate: Redusa Timp: 1h

46 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 175 grade C.


Se unge cu ulei o forma de circa 24 cm diametru, cu margini detasabile.


Se taie boabele in doua, se scot simburii.


Se amesteca zaharul cu ouale.


Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste compozitia cu oua, se amesteca.


Se adauga uleiul si apa.


Se toarna compozitia in forma.


Se trec boabele de struguri prin faina, intr-un castron (pentru a nu se inmuia aluatul de la struguri), se pun boabele in aluat.


Se coace 30 � 35 min.


Se presara zahar pudra.


Se lasa prajitura sa se raceasca in forma (teflon sau sticla).

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    gratiela , 03 septembrie 2009

    "se amesteca... se amesteca... se amesteca... Este mai mult o telegrama decat o reteta. Daca ai oarecare experienta, cred ca o poti face, dar pt gospodinele tinere, aceasta "telegrama" devine o aventura.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

46 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: 25 - 30 boabe de struguri negri (circa 200 g)
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml apa
  • zahar pudra
  • putina faina pentru struguri
  • ulei pentru uns forma

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    22 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri