autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Prajitura cu urda

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Ingrediente
500g urda dulce, 2 linguri dulceata de pepene rosu ( sau stafide ), 500g faina, 400+200g zahar, 4 linguri cacao, 200g unt, 1 praf de copt, 1 lingurita(rasa) bicarbonat de sodiu, 350 ml lapte, 8 oua, 1 lingura amidon

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

Intrun bol, amestecam urda, adaugam 2 oua si dulceata.


In alt bol frecam 6 galbenuse cu 400g zahar si cu untul, adaugam laptele si la final ingredientele uscate. Amestecam usor cu o paleta.


Tapetam o tava cu unt si faina, rasturnam jumatate din compozitie, presaram urda pe toata suprafata aluatului, dupa care turnam si restul de aluat. Nivelam cu paleta si dam la copt pentru 1h, la foc moderat( cuptorul fiind incalzit in prealabil).


Intre timp batem bine, albusurile cu 200g zahar si amidonul. Dupa ce s-a scurs cele 60’, scoatem tava, adaugam albusul niveland-ul peste toata suprafata si mai dam la cuptor pentru 15-20’.


Cand este rece o portionam si o servim ca atare sau ornata cu ciocolata rasa.


Pofta buna!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Macarie Elena , 03 decembrie 2014

    ARATA FOARTE BINE,AM SA O ANCERC SI EU

  • Maria_Nechita

    Maria_Nechita (Bucatar sef) , 10 februarie 2014

    e buna rau se poate inlocui urda cu mascarpone dar cu conditia sa nu fii la dieta

  • Fara foto

    Eniko-julia Szilagyi , 14 august 2013

    A-MI LASA GURA APA -----NU AM MANC AT URDA DE MULTTTTTTTTTT.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 03 martie 2013

      arata tare bine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Apetisantã!!!si nouã ne place mult urda :)

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Arata foarte bine!!!! si de gustoasa nici nu mai vorbesc,felicitari*****

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Foarte aspectuasa prajiturica asta, Lia draga.Imi place mult contrastele de culori. *****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Foarte buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Lia ...eu am gustat-o deja dincolo !!! Foarte buna, mai ales ca mie imi place mult urda... Felicitari !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Foarte gustoasa! Dar mai intai trebuie sa facem dulceata de pepene rosu dupa cum ne-ati invatat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • 500g urda dulce
  • 2 linguri dulceata de pepene rosu ( sau stafide )
  • 500g faina
  • 400+200g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 200g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita(rasa) bicarbonat de sodiu
  • 350 ml lapte
  • 8 oua
  • 1 lingura amidon

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lia Maria

Pateuri cu crenvursti

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intrun bol. Frunzele de patrunjel

48 voturi    34 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgem apa de pe ele si le lasam in sita,

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Pandispan cu caise

Spalam caisele, le indepartam semintele si le feliem. Ungem tava cu unt. Separam galbenusurile

5 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Maria_Nechita (Bucatar sef)

e buna rau se poate inlocui urda cu mascarpone dar cu conditia sa nu fii la dieta



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura Jerbo

Prajitura Jerbo

Faina cu margarina, ouale si zaharul se framanta bine, peste care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si cu bicarbonatul stins

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse