autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu visine

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina.


Se pune intr-o tava unsa cu ulei, peste care se pun visinile fara simburi si date prin faina.


Se da la foc potrivit, cca. 30 minute.


Se serveste cu frisca.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    cds2577 (Bucatar sef):

    Buna, am incercat si eu aceasta reteta..si mi-a iesit super bine...Eu nu am pus tot kg de visine, imi era teama ca ar fi prea multe...si ar iesi cam acrisoara..cat am pus-.a fost deajuns..Sotul meu, care este innebunit dupa dulciurile facute in casa mi-a si spus ca data viitoare sa o fac tot asa..Cred ca am sa incerc reteta si cu alte fructe..sigur o sa fie la fel de gustoasa..

  • Trasca Alina

    Trasca Alina (Chef de cuisine):

    a iesit fft buna a fost apreciata de ceilalti am adaugat bezea deasupra si un topping din cacao si siropul din visine.visinele le-am prasarat in zahar si le-am lasat 20 min pentru a nu fi amare....in final a iesit o prajitura delicioasa... ms pentru aceasta minunata retea

  • Fara foto

    Gabriela Mihaila (Chef de cuisine):

    Foarte buna! E economica si usor de facut....Chiar nu tb sa pui mai multe oua.Eu am facut-o cu 5 oua, ieri , iar azi, pentru ca s-a mancat f repede...o sa fac iar...:) .Multumim pentru reteta!

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    denisa , 22 octombrie 2014

    daa e foate buna o adorrr!!!

  • Fara foto

    Felicia Viorel , 20 ianuarie 2014

    foarte buna''''''''

  • Fara foto

    Catalin Pinnu , 17 septembrie 2013

    arata foarte bine

    • Fara foto

      Hategan Mimi , 25 iunie 2013

      trebuie incercata! arata bine

    • Fara foto

      Haine Firma , 08 iunie 2013

      Clik pe poza si Like la pagina haine firma.

    • Trasca Alina

      Trasca Alina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      am testat-o!!deci supeer...la inceput mi s-a parut o reteta pre economica,prea usoara ,prea simpla,credeam ca va avea un gust pe masura ingrendientelor,ce mai:credeam ca va fi un adevarat esec!!si in final a iesit o prajitura pufoasa,unflata,arata yammi,nu imi venea sa cred,era atat de pufoasa si nu am folosit praf de copt,bicarbonat sau drojdie nimic si totusi a iesit wow!sfatul meu:cand o sa incercati sa o faceti: faceti o portie dubla deoarece nu va ajunge!!nu o sa va saturati!!deci incercati! multumesc pentru aceasta reusita reteta!multumesc:*

    • Fara foto

      vali , 11 iulie 2010

      ce buna e prajitura de visine nota 1000!

    • Fara foto

      Adina,15 iunie 2010 , 15 iunie 2010

      E ffffff buna si economica prajitura :)

    • Fara foto

      TANTA , 13 iunie 2010

      reteta de criza; 1 ou frecat cu 7 linguri de zahar,7 linguri ulei ,7 linguri lapte si 8 linguri fauina un praf de copt, coaja rasa de portocale sau lamaie. visine deasupra si e f buna ,economica ce vreti!!! TANTA

    • Fara foto

      ioana , 20 aprilie 2010

      E fffff buna cu ingredientele din reteta..nu tb nimic mai mult sau mai putin....10 oua mi se par o tona sincer...dar in fine fiecare cu ale lui.

    • Fara foto

      Gabriela, BV , 13 februarie 2010

      Buna prajitura! Proportiile sunt bune si iese pufoasa...Felicitari! In plus este economica. Cat priveste numarul de oua....doamna Ramona are probabil o ferma avicola de isi permite 10 oua la o prajitura "de toata ziua" , sa spun asa....Sau a confundat-o cu un cozonac :)...Eu am facut-o cu 5 oua si a iesit excelenta...Incercati-o cu incredere!

    • Fara foto

      Ramona , 23 ianuarie 2010

      Sunt prea putine oua!eu fac cu 10

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Nu mi se pare deloc mult praful de copt...La un blat din 6 oua si eu pun tot 1 plic de praf de copt dar nestins.Felicitari pentru reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Praji mea e asa.

    • Fara foto

      claudiu , 23 august 2009

      Prea mult praf de copt.

    • Fara foto

      ilinca , 10 august 2009

      E buna.

    • Fara foto

      anca , 10 august 2009

      Am făcut-o si eu, a iesit suuuuper !!!!

    • Fara foto

      deea , 28 iulie 2009

      E o prajitura foarte delicioasa.O prepar de ceva timp si iese super gustoasa,mai ales ca cele cu visine sunt preferatele mele.O recomand tuturor.

    • Fara foto

      laura , 10 iulie 2009

      E f buna si f usor de pregatit, multumesc mult!

    • Fara foto

      Deea , 09 iulie 2009

      E foarte buna am facut de mai multe ori si chiar mi-a iesit super buna.... Am incercat doar cu visine, ca mi se pare mai buna asa.

    • Fara foto

      georgy , 24 iunie 2009

      Aceasta prajitura este fenomenala, se poate face si cu cirese, zmeura, mure....am vazut la mama! Chiar dak am 12 ani vreau sa incerc sa fac.

    • Fara foto

      Datcu Cristiana (Bucatar) , 18 iunie 2009

      Suuper reteta:*,am facut si eu ieri prajitura cu visine si a iesit super buna.. Multumesc de reteta :)

    • Fara foto

      Alice (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Foarte buna reteta! Se pot folosi in loc de visine si caise, taiate jumatati si asezare cu partea in care a fost samburele in sus, prajitura e la fel de gustoasa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Prajiturile cu fructe sunt preferatele mele....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

671 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g. zahar
  • 200 g. faina
  • 100 ml. ulei
  • 50 ml. apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 kg. visine,
  • sare
  • 1 plic praf de copt stins in otet.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

denisa

daa e foate buna o adorrr!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri