Pentru inceput se separa galbenusul de albus. Visinile se curata de samburi si se pun la scurs intr-o sita peste un castronas. Galbenusul se amesteca cu cele doua cani de zahar tos pana se topeste zaharul, separat cu mixerul frecam albusul cu un pliculet de zahar vanilat pana devine spuma si incorporam cu galbenus laptele si faina putin cate putin (compozitia nu trebuie sa fie nici moale dar nici prea tare) si la sfarsit fraful de copt dizolvat cu zeama de lamaie sau otet. Pregatim o tava cu foaie de copt unsa cu unt si presarata cu gris, punem compozitia in tava turnam siropul scurs de la visine si mestecam cu o scobitoare invartind in senul acelor de ceas, presaram gris deasupra compozitiei, sa nu se lase visinele (prea mult), si punem visinele. Se baga la cuptor circa 45 de minute. Se scoate se lasa sa se raceasca si se presara zaharul pudra . POFTA BUNA...
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii