Se separa ouale. Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga pe rand cate un galbenus si se mixeaza pentru incorporare. Se pune si laptele si cativa stropi de esenta de vanilie. Se adauga si faina cernuta, amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine, dupa care se adauga albusurile batute spuma, cu un praf de sare. Se amesteca usor, cu o lingura de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pastreaza 1/3 din compozitie in care se pune cacaua; se toarna peste compozitia alba din tava si se amesteca cu o furculita, sa se marmoreze.
Deasupra se pun fructele scurse si date prin faina. Eu am pus si un pumn de zmeura (atat am gasit coapta, in gradina).
Se da la cuptor, la foc potrivit, cam 40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Timp de preparare cca o ora, inclusiv timpul de copt
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii