autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA CU ZAHAR ARS SI NUCI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
500 g faina, 350 g zahar, 450 g miez nuca macinat, 2 pliculete zahar vanilat, un pachet unt, 50 g cacao, 8 oua

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu galbenusurile,albusurile batute spuma,zaharul vanilat si jumatate pachet de unt. trebuie sa fie mai fluid si se lasa la frigider pana a doua zi.


Vor iesi 4 foi.


Se unge dosul tavii cu ulei si se intinde bine aluatul.


Crema: Se amesteca untul ramas,zaharul si nucile.


Se unge o foaie cu crema.


Se topeste 250 g zahar (zahar ars) si se pune pe cea de a doua foaie.


A treia foaie se unge cu crema.


A patra foaie cu zahar ars.


Se face crema de ciocolata din 200 g lapte praf amestecat cu 5 linguri cacao si cu un pachet de unt.


Se pune pe foc,se dizolva bine si se toarna peste foi.


Se lasa sa se raceasca pana a doua zi si se taie dupa preferinta.


Pofta buna!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Va multumesc mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Felicitari ! este o minunatie la gust...

    • aec21

      aec21 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      MMM... mi s-a facut o pofta de prajitura asta. Imi lasa gura apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350 g zahar
  • 450 g miez nuca macinat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un pachet unt
  • 50 g cacao
  • 8 oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Aceasta e prajitura preferata a uneia dintre surorile mele, careia i-am si pregatit-o pentru onomastica ei :) Mod de preparare: Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri pentru copii
Panna cotta

Panna cotta

Smantana se amesteca cu zaharul Se pune pe flacara amestecand in permanenta cu un tel, pana se infierbanta.Se adauga o fiola de esenta

19 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse