autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA CU ZAHAR ARS SI NUCI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
500 g faina, 350 g zahar, 450 g miez nuca macinat, 2 pliculete zahar vanilat, un pachet unt, 50 g cacao, 8 oua

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu galbenusurile,albusurile batute spuma,zaharul vanilat si jumatate pachet de unt. trebuie sa fie mai fluid si se lasa la frigider pana a doua zi.


Vor iesi 4 foi.


Se unge dosul tavii cu ulei si se intinde bine aluatul.


Crema: Se amesteca untul ramas,zaharul si nucile.


Se unge o foaie cu crema.


Se topeste 250 g zahar (zahar ars) si se pune pe cea de a doua foaie.


A treia foaie se unge cu crema.


A patra foaie cu zahar ars.


Se face crema de ciocolata din 200 g lapte praf amestecat cu 5 linguri cacao si cu un pachet de unt.


Se pune pe foc,se dizolva bine si se toarna peste foi.


Se lasa sa se raceasca pana a doua zi si se taie dupa preferinta.


Pofta buna!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Va multumesc mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Felicitari ! este o minunatie la gust...

    • aec21

      aec21 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      MMM... mi s-a facut o pofta de prajitura asta. Imi lasa gura apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350 g zahar
  • 450 g miez nuca macinat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un pachet unt
  • 50 g cacao
  • 8 oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura Jerbo

Prajitura Jerbo

Faina cu margarina, ouale si zaharul se framanta bine, peste care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si cu bicarbonatul stins

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse