autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA CU ZAHAR ARS SI NUCI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Faina se amesteca cu galbenusurile,albusurile batute spuma,zaharul vanilat si jumatate pachet de unt. trebuie sa fie mai fluid si se lasa la frigider pana a doua zi.


Vor iesi 4 foi.


Se unge dosul tavii cu ulei si se intinde bine aluatul.


Crema: Se amesteca untul ramas,zaharul si nucile.


Se unge o foaie cu crema.


Se topeste 250 g zahar (zahar ars) si se pune pe cea de a doua foaie.


A treia foaie se unge cu crema.


A patra foaie cu zahar ars.


Se face crema de ciocolata din 200 g lapte praf amestecat cu 5 linguri cacao si cu un pachet de unt.


Se pune pe foc,se dizolva bine si se toarna peste foi.


Se lasa sa se raceasca pana a doua zi si se taie dupa preferinta.


Pofta buna!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Va multumesc mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Felicitari ! este o minunatie la gust...

    • aec21

      aec21 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      MMM... mi s-a facut o pofta de prajitura asta. Imi lasa gura apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350 g zahar
  • 450 g miez nuca macinat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un pachet unt
  • 50 g cacao
  • 8 oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si

29 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu ananas struguri si crema de vanilie

Prajitura cu ananas struguri si crema de vanilie

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cele trei plicuri de ness , care la mine au fost diferite. Margarina lichida Unirea

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse