autor:

Amalia Craita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura "Cuburi de gheata"

Autor: Amalia Craita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un vas batem spuma albusurile cu zaharul,


adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu lamaie, si faina(eu am adaugat si niste nuca maruntita). Omogenizam bine compozitia.Tapetam o tava cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si presaram putina faina,iar apoi turnam aluatul obtinut.


Dam la cuptor incalzit in prealabil, pentru 30min.la foc potrivit (180*C)Intr-o cratita punem 250ml lapte, si punem pe foc. Amestecam restul de lapte(100ml) cu praful de budinca si cele 2 linguri de zahar si turnam peste laptele din cratita. Amestecam continuu pana se ingroasa budinca. Dam deoparte adaugam untul si mixam bine , pana obtinem o crema fina .Fierbem apa cu zaharul si lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.


Batem frisca cu zaharul vanilat.


Peste blatul racit ,turnam siropul apoi punem crema repartizand-o uniform, intindem si frisca un mod egal pe toata suprafata prajiturii.


Cu o furculita , trasam usor dungi prin frisca apoi ornam dupa gust.


Eu am adaugat in budinca si 100 gr de stafide inmuiate in rom,iar deasupra stratului de frisca am presarat cubulete de ananas.


Am ornat cu ciocolata topita.


Se tine la frigider cel putin 2 ore.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Melania_Predoi

    Melania_Predoi (Bucatar sef):

    Am incercat azi din nou reteta. Am invercat insiroparea cu esenta portocala ..senzatie. La crema.. 2 plicuri de vanilie si un cub de unt. Este un desert foarte bun :)

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Foarte buna reteta. Originala numai buna pebtru ocazii speciale.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Musat , 16 august 2013

    minunata prajitura si foarte gustoasa. am incercat-o si eu si a iesit foarte buna.meriata sa o incercati.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Interesanta si frumos prezentata...

  • Fara foto

    lumy , 11 mai 2010

    o prajitura bestiala !!!!!!!!

    • mirela

      mirela (Bucatar) , 30 decembrie 2009

      Tentanta!....am sa o pregatesc pentru Revelion,sunt sigura ca voi impresiona!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Cred ca e tare buna.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Cred ca e f buna!Si cred ca TREBUIE pusa putina nuca ,in aluat. Felicitari !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa.... Am salvat reteta sa o fac si eu ! Felicitari, simplu si gustos !

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Mi-am salvat-o în cartea mea! Arată minunat. yammi...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Rapida, ieftina si... delicioasa!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Bun,bun,bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      hmmmmm, cred ca e delicioasa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

      Arata super bine si cred ca este foarte buna la gust(o bomba nutritiva pentru gurmanzi).Felicitari!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Arata trasnet!! Merita incercata:)

    • Amalia Craita

      Amalia Craita (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Intr-adevar este foarte fina si destul de usor de facut,chiar merita incercata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Arata foarte bine si cred ca e si delicioasa.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Arata foarte bine!!!!!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      E o prajitura foarte fina. Eu o numesc "prajitura inghetata", asa am primit reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

30 voturi

Ingrediente

  • De Paste am facut aceasta prajitura,a carei reteta am luat-o de pe blogul Ginettei,multumesc tare mult Ginette pentru reteta.
  • E foarte buna,usor de pregatit si tare aratoasa.
  • Pentru blat avem nevoie de:
  • * 4 oua,
  • * 1 lingura zahar,
  • * 2 linguri cacao,
  • * 2 linguri faina,
  • * 1 lingurita zeama de lamaie,
  • * ½ plic praf de copt.
  • Pentru crema :
  • * ½ pachet unt,
  • * 1 plic budinca de vanilie,
  • * 300 ml. lapte,
  • * 2 linguri de zahar.
  • * frisca dupa preferinte
  • Pentru sirop:
  • * 150ml. apa,
  • * 2 linguri zahar,
  • * 1 fiola esenta rom.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Amalia Craita

Five o'clock cake

Incepi prin a prepara o ceasca de cafea(10 linguri). In timp ce cafeaua se raceste,freci foarte

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Tort de clatite

Se pregateste o tigaie mare,mare de tot cu compozitie obisnuita de clatite in care putem adauga si

17 voturi    14 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

Din faina cernuta se prepara mai intai maiaua.O parte din faina se opareste cu 3/4 pahar de lapte

30 voturi    6 comentarii
6h
Aluaturi si Foietaje

Veronica Musat

minunata prajitura si foarte gustoasa. am incercat-o si eu si a iesit foarte buna.meriata sa o incercati.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

139 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri