autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura de Anul Nou cu foi de pricomigdale si crema de vanilie

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
500 g zahar, 500 g nuci macinate, 2 pachete unt, 1 cana lapte, 4 pachete zahar vanilat, 6 linguri zeamil sau faina, 10 oua.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

47 voturi

Mod de preparare

Blaturile - 10 albusuri se bat bine cu 500 g zahar, turnat putin cate putin, apoi se adauga 500 g nuci macinate. Compozitia se imparte in doua si se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet.


Se foloseste tava mare pentru aragaz cu 4 ochiuri si compozitia se toarna in tava, nu pe dosul ei.


Se coace la foc potrivit, pana ce blatul se usuca putin si se ingalbeneste pe margini.


Crema - Se freaca bine 10 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, se adauga 6 linguri de zeamil (sau faina) si o cana cu lapte (250 g) si se fierb, amestecand mereu, pana se obtine o crema mai groasa.


Se lasa sa se raceasca putin si se adauga cele 2 pachete de unt si 4 plicuri de zahar vanilat.


Se intinde crema rece intre foi, se apasa putin foaia de deasupra (usor) si se lasa la rece.


Se pudreaza cu zahar farin.


Se poate face 1/2 din compozitie, deci numai o foaie, care se taie in doua.

Blaturile - 10 albusuri se bat bine cu 500 g zahar, turnat putin cate putin, apoi se adauga 500 g nuci macinate. Compozitia se imparte in doua si se t
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura rasturnata cu cirese si piersici

Se unge cu 25 gm de unt o tava rotunda de cuptor cu diametrul de 26 cm si se presara cu zaharul

18 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul. Punem

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ariadna Sandu (Maestru bucatar) , 08 decembrie 2008

    Cele 6 linguri de zahar de la crema nu sunt prea putine pentru 10 albusuri, o cana cu lapte si doua pachete de unt?

Dificultate

Medie

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • 500 g nuci macinate
  • 2 pachete unt
  • 1 cana lapte
  • 4 pachete zahar vanilat
  • 6 linguri zeamil sau faina
  • 10 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de George Florescu

Ciuperci umplute

Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa

200 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul

142 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Brocoli cu ciuperci

250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi.

153 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

Ariadna Sandu (Maestru bucatar)

Cele 6 linguri de zahar de la crema nu sunt prea putine pentru 10 albusuri, o cana cu lapte si doua pachete de unt?

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse