autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura de malai

Autor: alina buta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2006
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina buta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2006

Ingrediente
4 oua,1 cana si jumatate de zahar,1 cana si jumatate de faina alba,2 cani faina de malai,2 cani ulei,1 cana lapte,zahar vanilat 1-2 pliculete,esenta de rom(de preferinta aceea la sticluta nu la fiola),stafide sau nuca.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

86 voturi

Mod de preparare

Se freaca initial zaharul cu ouale.Apoi se adauga faina alba si cea de malai, uleiul si laptele, vanilat,se amesteca pana se omogenizeaza. Trebuie sa rezulte un amestec curgator.Daca este tare se mai adauga lapte.


Nu conteaza ordinea punerii ingredientelor.Daca nu este destul de dulce se mai poate adauga zahar pentru a potrivi gustul.


Se pune in tava(tava NU trebuie tapata cu nimic,deoarece are destul ulei care sa nu permita lipirea de tava) se adauga stafidele sau nuca si se lasa la foc potrivit.Prejitura trebuie sa aiba consistenta unei mamaligi.


Se verifica cu o scobitoare cand este gata.


Se poate sala si putin mai mult daca se doreste a fi mai crocanta decat de obicei.


Pofta buna

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Gatiticuspor

    Gatiticuspor (Chef de cuisine):

    O prajitura interesanta si incredibil de gustoasa, nu este greu de preparat si sigur va disparea de pe masa in timp record. Merita incercata.!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

86 voturi

Ingrediente

  • 4 oua,1 cana si jumatate de zahar,1 cana si jumatate de faina alba,2 cani faina de malai,2 cani ulei,1 cana lapte,zahar vanilat 1-2 pliculete,esenta de rom(de preferinta aceea la sticluta nu la fiola),stafide sau nuca.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina buta

Tort de zahar ars

Se alege o oala mai inalta in care se topeste o cana da zahar si se intinde zaharul ars pe peretii

18 voturi    1 comentariu
45 min
Torturi

foilica

Se separa albusul de galbenus.Albusul se bate spuma cu o cana de zahar (pana cand se intorce vasul

5 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Dulce

Se taie cornurile feliute si se aseaza pe fundul unui vas care sa aiba si fundul intins si pereti

13 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri