festivalul blogurilor gustoase

autor:

Mysty

» » Prajituri

Prajitura de mere usoara

Autor: Mysty (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Am aceasta reteta de la o cunostinta, nu ii cunosc originile, dar e cea mai usoara si buna din cate am incercat.


Observatie: Ordinea amestecarii ingredientelor este importanta, nu le schimbati!


Acum sa trecem la treaba :)


Merele se rad (sau se taie buculete, dupa preferinte), se calesc cu zahar si scortisoara.


Se pun la racit.


Se bat oale cu zahar si uleiul.


Se adauga laptele, praful de copt, zaharul vanilat si faina, in ordinea asta. Fiecare ingredient se adauga, se amesteca si abia dupa aia adaugati urmatorul ingredient.


Se adauga faina cate o lingura pana se obtine o masa gen smantana grasa.


Se unge tava cu unt/margarina, se adauga merele si aluatul in tava si se baga la cuptor aproximativ 40 minute la temperatura medie.


Pofta buna!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Unitatea de masura: 1 cana de 150-200ml (cana normala de ceai/cafea)
  • 1 kg mere
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar pt aluat
  • 1/2 cana zahar pt mere caramelizate
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • faina alba cat cuprinde
  • Unt/margarina/ulei pt uns tava sau hartie de copt
  • Optional: cardamon (1 lingurita)
  • cuisoare (1 lingurita)
  • stafide -> se adauga cu merele in tigaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Aluatul: Se pun intr-un bol ouale, laptele, uleiul, zaharul si plicul de amoniu stins si se amesteca; dupa care incepem sa punem faina.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri