autor:

Mysty

» » Prajituri

Prajitura de mere usoara

Autor: Mysty (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Am aceasta reteta de la o cunostinta, nu ii cunosc originile, dar e cea mai usoara si buna din cate am incercat.


Observatie: Ordinea amestecarii ingredientelor este importanta, nu le schimbati!


Acum sa trecem la treaba :)


Merele se rad (sau se taie buculete, dupa preferinte), se calesc cu zahar si scortisoara.


Se pun la racit.


Se bat oale cu zahar si uleiul.


Se adauga laptele, praful de copt, zaharul vanilat si faina, in ordinea asta. Fiecare ingredient se adauga, se amesteca si abia dupa aia adaugati urmatorul ingredient.


Se adauga faina cate o lingura pana se obtine o masa gen smantana grasa.


Se unge tava cu unt/margarina, se adauga merele si aluatul in tava si se baga la cuptor aproximativ 40 minute la temperatura medie.


Pofta buna!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Unitatea de masura: 1 cana de 150-200ml (cana normala de ceai/cafea)
  • 1 kg mere
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar pt aluat
  • 1/2 cana zahar pt mere caramelizate
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • faina alba cat cuprinde
  • Unt/margarina/ulei pt uns tava sau hartie de copt
  • Optional: cardamon (1 lingurita)
  • cuisoare (1 lingurita)
  • stafide -> se adauga cu merele in tigaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa cu crema de branza

Negresa cu crema de branza

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse