autor:

Mysty

» » Prajituri

Prajitura de mere usoara

Autor: Mysty (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Mysty (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
Unitatea de masura: 1 cana de 150-200ml (cana normala de ceai/cafea), 1 kg mere, 3 oua, 1 cana lapte, 1/2 cana ulei, 1 cana zahar pt aluat, 1/2 cana zahar pt mere caramelizate, 1 pliculet praf de copt, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita de scortisoara, faina alba cat cuprinde, Unt/margarina/ulei pt uns tava sau hartie de copt, Optional: cardamon (1 lingurita), cuisoare (1 lingurita), stafide -> se adauga cu merele in tigaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Am aceasta reteta de la o cunostinta, nu ii cunosc originile, dar e cea mai usoara si buna din cate am incercat.


Observatie: Ordinea amestecarii ingredientelor este importanta, nu le schimbati!


Acum sa trecem la treaba :)


Merele se rad (sau se taie buculete, dupa preferinte), se calesc cu zahar si scortisoara.


Se pun la racit.


Se bat oale cu zahar si uleiul.


Se adauga laptele, praful de copt, zaharul vanilat si faina, in ordinea asta. Fiecare ingredient se adauga, se amesteca si abia dupa aia adaugati urmatorul ingredient.


Se adauga faina cate o lingura pana se obtine o masa gen smantana grasa.


Se unge tava cu unt/margarina, se adauga merele si aluatul in tava si se baga la cuptor aproximativ 40 minute la temperatura medie.


Pofta buna!
Am aceasta reteta de la o cunostinta, nu ii cunosc originile, dar e cea mai usoara si buna din cate am incercat.


Observatie: Ordinea am
Retete
Alte retete din Prajituri

Fursecuri cu scortisoara

Aceste fursecuri fac parte din categoria fursecurilor ce vin cu un aer de nostalgie.Imi amintesc

5 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu struguri si mere

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se adauga si zaharul. Pe urma se adauga galbenusurile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Unitatea de masura: 1 cana de 150-200ml (cana normala de ceai/cafea)
  • 1 kg mere
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar pt aluat
  • 1/2 cana zahar pt mere caramelizate
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • faina alba cat cuprinde
  • Unt/margarina/ulei pt uns tava sau hartie de copt
  • Optional: cardamon (1 lingurita)
  • cuisoare (1 lingurita)
  • stafide -> se adauga cu merele in tigaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Pune?i apa împreun? cu sarea ?i uleiul la fiert; când au început s? fiarb?, ad?uga?i

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje