autor:

Mysty

» » Prajituri

Prajitura de mere usoara

Autor: Mysty (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Mysty (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
Unitatea de masura: 1 cana de 150-200ml (cana normala de ceai/cafea), 1 kg mere, 3 oua, 1 cana lapte, 1/2 cana ulei, 1 cana zahar pt aluat, 1/2 cana zahar pt mere caramelizate, 1 pliculet praf de copt, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita de scortisoara, faina alba cat cuprinde, Unt/margarina/ulei pt uns tava sau hartie de copt, Optional: cardamon (1 lingurita), cuisoare (1 lingurita), stafide -> se adauga cu merele in tigaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Am aceasta reteta de la o cunostinta, nu ii cunosc originile, dar e cea mai usoara si buna din cate am incercat.


Observatie: Ordinea amestecarii ingredientelor este importanta, nu le schimbati!


Acum sa trecem la treaba :)


Merele se rad (sau se taie buculete, dupa preferinte), se calesc cu zahar si scortisoara.


Se pun la racit.


Se bat oale cu zahar si uleiul.


Se adauga laptele, praful de copt, zaharul vanilat si faina, in ordinea asta. Fiecare ingredient se adauga, se amesteca si abia dupa aia adaugati urmatorul ingredient.


Se adauga faina cate o lingura pana se obtine o masa gen smantana grasa.


Se unge tava cu unt/margarina, se adauga merele si aluatul in tava si se baga la cuptor aproximativ 40 minute la temperatura medie.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Prajituri

Placinta rapida si delicioasa cu branza dulce si stafide

Mai intai am preparat umplutura,amestecand intr-un castron toate ingredientele apoi am inceput sa

36 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Crumble cu mere si mure

Incalzim cuptorul la 200 grade C. Curatam merele, scoatem cotorul si semintele si taiem merele cubulete.Stropim

3 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Unitatea de masura: 1 cana de 150-200ml (cana normala de ceai/cafea)
  • 1 kg mere
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar pt aluat
  • 1/2 cana zahar pt mere caramelizate
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • faina alba cat cuprinde
  • Unt/margarina/ulei pt uns tava sau hartie de copt
  • Optional: cardamon (1 lingurita)
  • cuisoare (1 lingurita)
  • stafide -> se adauga cu merele in tigaie

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Pentru aluat: Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse