Prajitura de post cu gem de caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de post cu gem de caise

Ingrediente

  • - 12 linguri zahar
  • - o lingura miere
  • - 12 linguri ulei
  • - 20 linguri apa
  • - o lingurita ammoniac stins cu o lingura de otet din mere
  • - 3 linguri pasta de rosii care se dizolva cu apa
  • - esenta de vanilie
  • -coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile nu trebuie sa fie lasate foarte mult sa se coaca; trebuie sa prinda o culoare usor rosiatic-maronie si se desfac imediat de pe dosul tavii.

CREMA:

- in 2 cani de apa se fierb 12-13 linguri gris impreuna cu zeama de la o lamaie (chiar o lamaie si jumatate).

Separat, se freaca un pachet de margarina cu 320 grame zahar pudra pana se face pasta (de preferat cu mixerul). Cand grisul se raceste bine de tot se pune cate o lingura in crema de margarina si se amesteca tot cu mixerul. Apoi compozitia se da la frigider.

Se ia un borcan de gem de caise (sau de piersici dupa preferinta) si se amesteca cu o cana de nuca macinata (dar nu foarte marunta), 3-4 linguri de cacao si o sticluta esenta de rom si se da si ea la rece.

Preparare: foaie – crema – foaie – gem – foaie – crema – foaie.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilinat.

Se serveste dupa 2 zile, cand intra crema si gemul foarte bine intre foi.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise