autor:

filip gabriela

» » Prajituri

prajitura de post cu gem

Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
* 1 cana de zahar tos,, * 1 cana de apa minerala sau suc de fructe acidulat (fanta de portocale), , * 1/2 cana de ulei, , * 1 lingurita de bicarbonat de sodiu amestecat cu faina, , * faina cat cuprinde pentru o compozitie ca de chec,, * esenta de dupa preferinta,, * vanilie, , * nucsoara-jumatate de lingurita, * lamaie rasa- 1 lingurita, * 1 borcanel de gem, * 1 pahar miez de nuca maruntit .

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele, se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptorul preincalzit timp de 20 minute. Intre timp se pregateste un prosop curat si umezit (stors bine) se rastoarna prajitura(rulada), se ruleaza si se lasa sase raceasca circa 10 minute.


Se desface usor, se unge cu gem, se presara miezul de nuca, maruntit si se ruleaza din nou rulada.


Se poate presura cu zahar pudra sau se poate face o glazura de cacao sau o glazura alba (din zahar pudra).


Daca rulada o doriti inchisa la culoare reduceti cantitatea de faina cu 2 linguri si adaugati cacao cernuta.


Pofta mare!
Se amesteca toate ingredientele, se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptorul preincalzit timp de 20 minute. Intre timp se pregateste u
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu gem [de post]

Amesteca toate ingredientele, mai putin gemul, pana se formeaza o compozitie omogena . Adauga gemul

24 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Prajitura de post cu gem de visine

Se pune gemul, zaharul, uleiul, cacao, vanilia si esenta de portocala, apa minerala si apoi faina

3 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Usor si bun.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • * 1 cana de zahar tos,
  • * 1 cana de apa minerala sau suc de fructe acidulat (fanta de portocale)
  • * 1/2 cana de ulei
  • * 1 lingurita de bicarbonat de sodiu amestecat cu faina
  • * faina cat cuprinde pentru o compozitie ca de chec,
  • * esenta de dupa preferinta,
  • * vanilie
  • * nucsoara-jumatate de lingurita
  • * lamaie rasa- 1 lingurita
  • * 1 borcanel de gem
  • * 1 pahar miez de nuca maruntit .

Raporteaza reteta

Retete
de filip gabriela

cozonac de post cu umplutura

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un vas se pune faina cernuta.Se dizolva

0 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri

aperitiv de primavara

Maslinele se desareaza se li se vor scoate samburii, legumele se vor spala si se vor scurge bine

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

Sarmalute dietetice

Asa procedez eu...de cand am voie sa mananc anumite alimente! Carnea se taie cubulete mici sau

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Usor si bun.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje