autor:

filip gabriela

» » Prajituri

prajitura de post cu gem

Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele, se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptorul preincalzit timp de 20 minute. Intre timp se pregateste un prosop curat si umezit (stors bine) se rastoarna prajitura(rulada), se ruleaza si se lasa sase raceasca circa 10 minute.


Se desface usor, se unge cu gem, se presara miezul de nuca, maruntit si se ruleaza din nou rulada.


Se poate presura cu zahar pudra sau se poate face o glazura de cacao sau o glazura alba (din zahar pudra).


Daca rulada o doriti inchisa la culoare reduceti cantitatea de faina cu 2 linguri si adaugati cacao cernuta.


Pofta mare!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Usor si bun.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • * 1 cana de zahar tos,
  • * 1 cana de apa minerala sau suc de fructe acidulat (fanta de portocale)
  • * 1/2 cana de ulei
  • * 1 lingurita de bicarbonat de sodiu amestecat cu faina
  • * faina cat cuprinde pentru o compozitie ca de chec,
  • * esenta de dupa preferinta,
  • * vanilie
  • * nucsoara-jumatate de lingurita
  • * lamaie rasa- 1 lingurita
  • * 1 borcanel de gem
  • * 1 pahar miez de nuca maruntit .

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de filip gabriela

cozonac de post cu umplutura

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un vas se pune faina cernuta.Se dizolva

0 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri

aperitiv de primavara

Maslinele se desareaza se li se vor scoate samburii, legumele se vor spala si se vor scurge bine

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne

Peste dietetic

Eu asa fac: pregatesc vasul Jena, pun putin ulei, presar putin cimbru, busuioc si foaia de dafin

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Usor si bun.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri