Prajitura de vara cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura de vara cu visine

Ingrediente

  • - 300g visine fara sambure;
  • - 32 piscoturi;
  • - 500ml smantana de gatit > 32%;
  • - 3 galbenusuri;
  • - 3 linguri de zahar;
  • - 250 - 300ml cafea;
  • - 20ml Disarono sau o bautura spirtoasa foarte aromnata;
  • - 100g ciocolata menaj;
  • - 50ml lapte dulce gras;
  • - 250g mascarpone.
  • - 2 plicuri intaritor de frisca.

Mod de preparare

1. Visinile fara samburi se dau cu putin zahar si se dau la frigider.

2. Galbenusurile se bat cu cele 3 linguri de zahar pana cand se topeste zaharul, dupa care se adauga mascarponele si se amesteca cu mixerul pana la omogenizare.

3. Smantana se bate cu intaritorul de frisca pana cand nu mai curge din vas.

4. Se amesteca smantana cu mascarponele pana la omogenizar si se da la frigider.

5. Piscoturile inmuiate in cafea cu disarono, se vor aseza in 3 straturi pe un platou, iar intre straturi se va se va pune crema.

6. Peste ultimul strat de piscoturi se vor pune visinele, peste care se va pune crema de mascarpone care a mai ramas.

7. Ciocolata menaj se va topi la bain marie impreuna cu laptele si daca doriti puteti sa aromati ciocolata cu esenta de rom, sau chiar rom sau chiar coniac. Dupa ce se raceste se pune peste prajitura cu o lingura, pt a lasa un model dupa cum va doriti.

Aceasta prajitura are la baza reteta de mascarpone, dar e si mai gustuoasa, cel putin pt gustul meu.

Timp de stat la rece cel putin 6 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise