festivalul blogurilor gustoase

autor:

Carp Elena Loredana

» » Prajituri

Prajitura Delicia

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mod de prepararepreparare foi se separa ouale ,albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar .


Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos .Compozitia obtinuta se imparte in 3,o parte o coloram cu cacao si le coacem pe hartie de copt. Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca. Intre timp preparam budinca din ingredientele de mai sus iar dupa ce s-a racit adaugam margarina si spumam cu mixerul. Asamblam prajitura astfel :punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior.Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata .


Se lasa la frigider cateva ore si SE portioneaza dupa preferinta

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut prajitura Delicia cu crema de vanilie facuta de mine. Este foarte foarte buna servita de la frigider.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Tare bine mai arata...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Cred ca e delicioasa dupa cum ii spune si numele. Inca o reteta minunata facuta de tine Lory. Felicitari !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Delicioasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Ma tenteaza aceasta prajitura, deci o salvez.

    • Fara foto

      Carmen , 15 august 2009

      Am facut si eu prajitura de 2 ori si mi-a iesit foarte bine de fiecare data. Este delicioasa si relativ simplu de facut. Merita sa incercati si voi.

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Cely cu siguranta ar fi foarte buna si cu crema de vanilie preparata in casa

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      As recomanda crema de vanilie.E mai gustoasa si mai sanatoasa decat budinca. Prajitura pare sa fie delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

62 voturi

Ingrediente

  • pentru foi
  • oua 9 buc zahar 9 lg faina 7 lg nuca de cocos 3 lg cacao 1 lg
  • pentru crema
  • budinca de vanilie 2 plicuri lapte 600 ml margarina 1/2 pac zahar 12 lg esenta de vanilie pentru zaharul caramel zahar 300gr
  • decor
  • ciocolata 100g

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Carp Elena Loredana

Paste cu soia si legume

Se fierb legumele la aburi,cuburile de soia se fierb si ele in apa cu sare.Se pune ulei intr-o tigaie

13 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

185 voturi    29 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura Vieneza

Se fac doua foi de rulada pe care le glasam cu zaharul caramel stins cu apa .Dupa ce s-a intarit

122 voturi    33 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare bine mai arata...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Aluatul: Se pun intr-un bol ouale, laptele, uleiul, zaharul si plicul de amoniu stins si se amesteca; dupa care incepem sa punem faina.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri