Se prepara blatul de nuca(acesta il folosesc si la tort)din oua mixate cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se adauga apa fiarta
si romul,apoi nucile macinate, pesmetul, faina (amestecata cu praful de copt)si la sfarsit se incorporeaza cate 1 lingura de ulei
Se coace in tava dreptunghiulara sau rotunda, la foc mic si apoi la foc moderat
Se lasa sa se raceasca si noi nu stam ...pregatim crema:
Frecam cu mixerul cele 2 pachete de unt(daca are apa o scurgem),adaugam zaharul pudra, cacaoa si laptele praf si picuram si putina lamaie Adaugam frisca batuta ca sa se mai aereze crema si punem 3-4 picaturi de rom
Preparam si frisca ,fie din smantana , fie din praf cu lapte dulce.
Asamblare:
Asezam blatul si apoi crema de cacao si deasupra frisca sau ce doriti(nuci taiate mai mare si prajite in cuptor sunt un deliciu)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii