autor:

blonda m1k

» » Prajituri

Prajitura Desteapta

Autor: blonda m1k (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc foarte mic, fie in bain-marie. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vanilat, se adauga apoi untul si zaharul topite si racite, laptele rece, albusurile batute spuma, plus cele 9 linguri de faina.


Se pune totul intr-o tava unsa si tapetata bine cu faina, se tine la cuptor cca 1 ora, la foc foarte mic si pe pozitia cea mai inalta a cuptorului. Timp de o ora nu se deschide usa pt ca prajitura sa nu se lase.


E gata cand trece testul scobitorii.

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    dany danuta (Bucatar sef):

    Am pregatit si eu aceasta prajitura!Vreau sa spun ca a iesit foarte buna.A mancat copilul meu de credeam ca nu se mai opreste.Am urmat reteta intocmai cum este marcata aici,si a iesit perfecta!=)Multumesc gustos.ro!

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    am pregatit aceasta prajitura si este delicioasa...nu ma asteptam sa iasa asa buna si frumoasa...

  • Fara foto

    ramona26 (Bucatar sef):

    a iesit foarte gretoasa,am aruncat-o...prea multe oua si prea mult unt.zici ca era o mamaliga...imi pare rau sa spun asta dar asa mi-a iesit si am pus exact ingredientele din reteta si am lasat-o si o ora si 10 min si tot nimik...m-am facut si de ras cu aceasta prajitura desteapta,proasta sunt eu ca am incercat-o :((...si nu sunt o incepatoare...am mai facut acest tip de prajitura dar mi-a iesit buna,am luat reteta tot dupa acest site si ingredientele erau asa: 5 oua,100 g unt,1 litru lapte,jum praf copt,esente vanilie si lamaie,zahar vanilat,5 linguri faina...deci ingredientele erau duble de la mamaliga asta care mi-a iesit,mai bine faceam cealalta reteta,imi pare rau...am gresit eu cu ceva oare????dar am facut exact ce scrie ...

    • Alexgirl

      Alexgirl (Chef de cuisine):

      Delicioasa a iesit....fara cuvinte....

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine):

      Azi am reusit sa fac si eu prajitura desteapta si sunt foarte multumita de cum a iesit.Eu a trebuit sa o tin 2 ore pana ce s-a copt.Am pus cuptorul la 120ºC si tava sus de tot , si parca partea de jos nu e coapta dar este buna .Poate ca asa trebuie sa fie dupa cum vad in pozele tale.Am pus si putin zahar praf peste cand inca era calda si s-a topit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 39 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Miron Andreea , 09 mai 2014

    dupa ce se coace se baga la frigider prajitura?

  • Fara foto

    Camelia Mihaela Neculae , 05 ianuarie 2014

    Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: aurel.ureche@yahoo.com

  • Iuliana_Simionescu

    Iuliana_Simionescu (Maestru bucatar) , 04 ianuarie 2014

    Am facut aceasta prajitura ,este foarte buna,,numai ca are prea multe ouo,,eu iam pus mai putine ,,,ptr ca ii iese gust de ou..in rest este fffrte bunaaaaaaaaaaaa

    • Fara foto

      Liliana Chiru , 04 ianuarie 2014

      Nu prea imi place , am facut reteta iese la fe ca in poza dar nu imi place gustul . Are un gust intens de oua , pt ca un pliculet de zahar vanilat nu e suficient sa ii dea aroma.

    • Fara foto

      Mirela Popa , 04 ianuarie 2014

      Sincer am facut si eu aceasta prajiturica ...dar nu este ceva deosebit, sunt altele mai gustoase mai aspetuoase..prea multe. ingrediente si timp pentru acest rezultat!

    • Fara foto

      Stelian Bazavan , 12 decembrie 2013

      Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: aurel.ureche@yahoo.com

    • Fara foto

      Lacri Georgiana , 16 octombrie 2013

      da inteligenta se numaste,si e f buna,o fac de vreo 10 ani si eu,numa ce iesise ,pe timpul acela era o noutate,si imediat ce am gustat o am si incercat o ,si mi a iesit,dar trebuie sa fim f atenti,dac reteta nu e cea originala ,NU NE VA IESI NICIODATAAAAA ,!!!!!!

    • Fara foto

      Teodora Botezatu , 08 octombrie 2013

      reteta mea:300 gr.zahar,8 galbenusuri,250 gr.margarina Unirea,9 linguri faina,1 l lapte,3-4 pliculete cu zahar vanilat 8 albusuri batute spuma.Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga margarina topita si racita(defapt,calduta,nu racita de tot),faina,laptele fiert si racit si zaharul vanilat.Se amesteca aceste ingrediente si se adauga albusurile batute spuma.Se unge tava bine cu margarina si se pune compozitia.Tava nu se tapeteaza cu faina.Se lasa 10-15 min. la foc mare,apoi la foc mic o ora si jumatate.Precizez ca nu am icercat-o niciodata cu unt. Asa am avut reteta de mult si asa o fac mereu.Daca cineva a facut-o cu unt si i-a iesit bine .....sa-mi spuna si mie....aaaa era sa uit,trebuie incercata dupa o ora si 10',poate difera conditiile de copt (,ma refer la cuptoare, care sunt sigura ca difera intre ele).Se pune tava la mijlocul cuptorului si este gata prajitura cand are culoarea aurie.Pofta buna!

    • Fara foto

      Alexandra Julean , 08 octombrie 2013

      la cantitatea asta de prajitura ce tava se foloseste?

    • Fara foto

      Alexandra Julean , 08 octombrie 2013

      Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: aurel.ureche@yahoo.com

    • Fara foto

      Crina-Maria Zimbru , 08 octombrie 2013

      reteta o vedeti in partea stinga a fotografiei

    • Fara foto

      Pelin Gabriela , 08 octombrie 2013

      Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: aurel.ureche@yahoo.com

    • Fara foto

      Alexandra Grigorut , 19 septembrie 2013

      Este foarte buna. Mie mi se pare ca aduce la gust cu crema de zahar ars :)... eu am folosit ingredientele de mai sus, diferenta este ca am topit doar untul intr-o craticioara direct pe foc. Si poate ordinea a fost alta la ingrediente... adica am mixat zaharu (si cel vanilat)l cu galbenusurile, untul topit (dar nu imediat luat de pe foc. inainte sa ma apuc sa imi pregatesc toate am topit untul, si cat s-a raci pana am ajuns sa il adaug si pe el nu am verificat sincer), un pic de lapte, faina, restul de lapte si albusurile batute spuma (astea le-am batut primele). Nu mi-a iesit chiar ca in poza, dar pe acolo :). Este delicioasa prajitura si se face aluatul foarte repede. Succese si sa aveti pofta..

    • Fara foto

      Emanuel Matei , 30 august 2013

      Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: aurel.ureche@yahoo.com

    • Fara foto

      Simona Burdulia , 30 august 2013

      Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: aurel.ureche@yahoo.com

    • Fara foto

      Mihaela Ilie , 29 august 2013

      Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: aurel.ureche@yahoo.com

    • Fara foto

      Teodora Botezatu , 29 august 2013

      se numeste"Inteligenta"sau Cremsnit fals.Si eu o fac de aprape 10 ani, imi iese foarte bine dar reteta este altfel.....

    • Fara foto

      Alina Matei , 29 august 2013

      Cineva imi spunea ca se cheama (in gluma, sigur) "Separarea puterilor in stat" :)

    • Fara foto

      Iuliana Ilie , 29 august 2013

      cea mai rapida prejitura e si simplu de facut este si buna.

    • Fara foto

      Anica Midvighi , 29 august 2013

      la bv ii spune prajitura inteligenta.

    • Fara foto

      Marlen Chiriac , 29 august 2013

      Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: aurel.ureche@yahoo.com

    • Fara foto

      mery , 29 august 2013

      o fac de 2 ani cred si iese super, este si rapida si gustoasa :)

    • Fara foto

      Mery Meryem , 29 august 2013

      o fac de vreo 2 ani si-mi iese exact ca in poza asta, dar am alte etape de pregatire :)

    • Fara foto

      Marioara Chetronie , 29 august 2013

      Am s-o fac si eu, e simpla si cred ca si gustoasa!

    • Fara foto

      Ana Dobrin (Bucatar) , 29 august 2013

      Soacra mea avea o reteta de genul asta dar cu mere rase...care se asezau la mijloc...o are cineva? ca ea a pierduc caiutul de retete si nu o mai stie... dar era super buna

    • Buzu Creola

      Buzu Creola (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

      Acum ma apuc sa fac prajitura. Stiu ca este buna fiinca am facut-o si acum o luna. Ca sa nu uit reteta folosesc formula: 9(oua) 9(lg de zahar) 9 (lg faina) 1(L lapte) 1(pachet zahar vanilat) 1(pachet unt). 9 9 9 1 1 1.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Foarte buna, foarte desteapta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Minunata prajitura!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Arata nemaipomenit.Felicitari pentru "desteapta "ta.Vezi cum lucreaza prajitura singura pentru noi, nu mai trebuie umpluta, se umple singurica. Ce cuminte este aceasta prajitura! Am s-o incerc si eu sfarsitul asta de saptamana.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Da ,se formeaza o crema. Dupa coacere, compozitia se separa in 2 foi ca pandispanul si o crema ca de vanilie in mijloc.De asta-i spune desteapa

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Mi se pare mie sau ma insel,are cumva crema la mijloc?Nu ai spus nimic de crema.Dupa cum ai scris reteta,nu ar avea crema la mijloc.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Am incercat-o,si a iesit o minunatie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Este o prajitura gustoasa si usor de preparat..... Felicitari...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Arata foarte bine.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Si eu o fac ''inteligenta'' - ft buna!!!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

      Mi-a trimis si mie reteta aceasta(nu stiu daca este exacta,dar arata mai bine)o alta utilizatoare,dar se pare ca ideea este minunata. Inca nu am realizat-o si imi pare rau ca am uitat de ea. Arata bine!

    • Fara foto

      eli , 22 mai 2009

      E excelenta, am probat-o, se aseamana cu prajitura cremsnit.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

      Inteligenta!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Daca iese la fel ca in poza...hmmm...arata foarte bine si cred ca e si gustoasa; este desteapta pentru ca se alege in 3 straturi? Parca asa pare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

71 voturi

Ingrediente

  • - 9 oua
  • - 250g zahar
  • - un pachet de unt
  • - 9 linguri de faina
  • - un pachet de zahar vanilat
  • - 1L lapte

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de blonda m1k

Fursecuri pentru copii

Se amesteca ouale cu zaharul pina se dizolva, se adauga laptele, margarina si amoniacul stins in

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Ciorba de pui

Se spala puiul si se taie in 6-8 bucati apoi se pune intr-o oala de 3 l in apa cu sare cat sa acopere

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Prajitura cu mere si crusta crocanta

Aluat: Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf de zahar, pana

8 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Miron Andreea

dupa ce se coace se baga la frigider prajitura?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

1 vot    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri