autor:

Sim0na

» » Prajituri

Prajitura Excelent

Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Am separate albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu vanilia. Albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul. Am amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi am incorporat faina cernuta. Aluatul obtinut l-am impartit in doua, si am copt doua foi subtiri, in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit. Am lasat la cuptor, la foc potrivit ptr cca 20-25 minute.


Cat aluatul a stat la cuptor am pregatit crema:


Am batut cele doua oua impreuna cu zaharul si apa, apoi am pus vasul la bain marie, amestecand bine pentru a se lega crema. Am adaugat cacao cernuta, si am incorporat. Apoi am lasat vasul la rece. Am mixat margarina, amestecand treptat cu cate o lingura din crema rece, iar la final am pus si cele 2 esente de rom.


Dupa ce am copt cele doua foi le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am taiat pe jumatate, formand 4 blaturi.


Pe prima foaie am pus 3-4 linguri de crema, apoi am pus o alta foaie.. si tot asa pana am terminat foile, iar prajitura am imbracat-o in crema. Deasupra am presarat din abundenta migdale macinate. Am dat prajitura la frigider ptr cateva ore.


Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com/

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Mitu , 10 septembrie 2013

    mai repede arata ca un fel de foi cam ca alba ca zapada doar ca mulatra nu prea the a excelent.

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 14 august 2013

    am vz acum din poza finala...ai taiat-o dupa ce ai pus crema...

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 14 august 2013

    am vz din poze reiese ca ai taiato dupa ce ai pus crema... e buuunaaaaaaaa...am incercat-o...

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 14 august 2013

      este buna intr-adevar----se pare ca nu ai taiat foile in 2......

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2011

      Arata excelent!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Ptr. foi:
  • 9 ouă
  • 9 linguri făină
  • 9 linguri zahăr
  • 1 sticluţă esenţă vanilie
  • Ptr. cremă:
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură apă
  • 250 g margarină
  • 40 g cacao
  • 2 esenţe rom
  • Ptr. decorat: migdale măcinate

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sim0na

Briosa Daneza

Laptele l-am încălzit puţin, adăugând sarea şi zahărul. Drojdia am dizolvat-o în puţin lapte

10 voturi    8 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Rulada Buturuga

Mai intai am pregatit crema: am topit pe foc mic ciocolata impreuna cu 300 ml frisca, fara a lasa

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Pui la cuptor cu legume

Puiul spalat si curatat bine (eu am adunat si grasimea ca avea din abundenta – este numai buna

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Lucia Mitu

mai repede arata ca un fel de foi cam ca alba ca zapada doar ca mulatra nu prea the a excelent.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Creme brulle cu coacaze rosii

Creme brulle cu coacaze rosii

Mod de preparare Amestecam laptele si smântâna lichida într-un bol si se pune pe foc cu batonul de vanilie. Separat

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu afine

Prajitura cu afine

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pregatim un bol in care punem ouale. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare timp de 5 minute, pana

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri