autor:

Sim0na

» » Prajituri

Prajitura Excelent

Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2011

Ingrediente
Ptr. foi:, 9 ouă, 9 linguri făină, 9 linguri zahăr, 1 sticluţă esenţă vanilie, Ptr. cremă:, 2 ouă, 200 g zahăr, 1 lingură apă, 250 g margarină, 40 g cacao, 2 esenţe rom, Ptr. decorat: migdale măcinate

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Am separate albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu vanilia. Albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul. Am amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi am incorporat faina cernuta. Aluatul obtinut l-am impartit in doua, si am copt doua foi subtiri, in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit. Am lasat la cuptor, la foc potrivit ptr cca 20-25 minute.


Cat aluatul a stat la cuptor am pregatit crema:


Am batut cele doua oua impreuna cu zaharul si apa, apoi am pus vasul la bain marie, amestecand bine pentru a se lega crema. Am adaugat cacao cernuta, si am incorporat. Apoi am lasat vasul la rece. Am mixat margarina, amestecand treptat cu cate o lingura din crema rece, iar la final am pus si cele 2 esente de rom.


Dupa ce am copt cele doua foi le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am taiat pe jumatate, formand 4 blaturi.


Pe prima foaie am pus 3-4 linguri de crema, apoi am pus o alta foaie.. si tot asa pana am terminat foile, iar prajitura am imbracat-o in crema. Deasupra am presarat din abundenta migdale macinate. Am dat prajitura la frigider ptr cateva ore.


Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com/

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Mitu , 10 septembrie 2013

    mai repede arata ca un fel de foi cam ca alba ca zapada doar ca mulatra nu prea the a excelent.

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 14 august 2013

    am vz acum din poza finala...ai taiat-o dupa ce ai pus crema...

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 14 august 2013

    am vz din poze reiese ca ai taiato dupa ce ai pus crema... e buuunaaaaaaaa...am incercat-o...

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 14 august 2013

      este buna intr-adevar----se pare ca nu ai taiat foile in 2......

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2011

      Arata excelent!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Ptr. foi:
  • 9 ouă
  • 9 linguri făină
  • 9 linguri zahăr
  • 1 sticluţă esenţă vanilie
  • Ptr. cremă:
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură apă
  • 250 g margarină
  • 40 g cacao
  • 2 esenţe rom
  • Ptr. decorat: migdale măcinate

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sim0na

Briosa Daneza

Laptele l-am încălzit puţin, adăugând sarea şi zahărul. Drojdia am dizolvat-o în puţin lapte

10 voturi    8 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Rulada Buturuga

Mai intai am pregatit crema: am topit pe foc mic ciocolata impreuna cu 300 ml frisca, fara a lasa

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Pui la cuptor cu legume

Puiul spalat si curatat bine (eu am adunat si grasimea ca avea din abundenta – este numai buna

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

am vz din poze reiese ca ai taiato dupa ce ai pus crema... e buuunaaaaaaaa...am incercat-o...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura Jerbo

Prajitura Jerbo

Faina cu margarina, ouale si zaharul se framanta bine, peste care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si cu bicarbonatul stins

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse