autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Fanta

Autor: raluca raluca (Bucatar sef)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2006
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluca raluca (Bucatar sef)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 30 octombrie 2006

Ingrediente
Blat: 6 oua, 6 linguri faina, 6 linguri zahar pudra, 100 ml ulei, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, , Crema: 250 gr margarina, 400 gr zahar pudra, 300 gr branza de vaci dulce(proaspata), 50 gr stafide, 1 esenta de rom, , Jeleu: 500 ml suc Fanta de portocale sau lamaie, 1 budinca de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

136 voturi

Mod de preparare

Pt.blat: se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul pudra.


Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. incorporeza treptat in spuma de albusuri impreuna cu faina.


Se unge o tava cu margarina, se presara cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor.


Crema: se freaca spuma margarina cu zaharul pudra, se adauga branza, stafidele si esenta de rom.


Jeleu: se fierbe sucul si se procedeaza exact ca la budinca (pentru un gust usor aromat-amarui se poate folosi suc de grapefruit).


Se lasa la racit pana cand inca mai poate fi turnata.


Cand s-a racorit blatul, se pune peste el crema de branza, iar peste crema se toarna jeleul si se uniformizeaza. Prajitura poate fi taiata bine cand se raceste jeleul.


Nu este nevoie de decor suplimentar, dar se pot adauga bombonele colorate care se vor topi pe jeleu,efectul fiind asemanator cu un curcubeu.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Giulia Moise , 24 februarie 2014

    TA\RE

  • Fara foto

    alina , 11 noiembrie 2009

    cea mai buna prajitura din lume! Si nici nu e foarte greu de preparat!

  • Fara foto

    anonim , 17 septembrie 2009

    La un plic de budinca nu merge 500 de ml de suc, ca nu iese.

Dificultate

Medie

Timp

1h

136 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema: 250 gr margarina
  • 400 gr zahar pudra
  • 300 gr branza de vaci dulce(proaspata)
  • 50 gr stafide
  • 1 esenta de rom
  • Jeleu: 500 ml suc Fanta de portocale sau lamaie
  • 1 budinca de vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

alina

cea mai buna prajitura din lume! Si nici nu e foarte greu de preparat!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Foi cu crema de vanilie

Foi cu crema de vanilie

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și se frământă bine. Pe urmă împărțim coca in 6 părți și întindem

2 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte prins de casa care avea si zer) si

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje