festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Fanta

Autor: raluca raluca (Bucatar)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pt.blat: se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul pudra.


Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. incorporeza treptat in spuma de albusuri impreuna cu faina.


Se unge o tava cu margarina, se presara cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor.


Crema: se freaca spuma margarina cu zaharul pudra, se adauga branza, stafidele si esenta de rom.


Jeleu: se fierbe sucul si se procedeaza exact ca la budinca (pentru un gust usor aromat-amarui se poate folosi suc de grapefruit).


Se lasa la racit pana cand inca mai poate fi turnata.


Cand s-a racorit blatul, se pune peste el crema de branza, iar peste crema se toarna jeleul si se uniformizeaza. Prajitura poate fi taiata bine cand se raceste jeleul.


Nu este nevoie de decor suplimentar, dar se pot adauga bombonele colorate care se vor topi pe jeleu,efectul fiind asemanator cu un curcubeu.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Giulia Moise , 24 februarie 2014

    TA\RE

  • Fara foto

    alina , 11 noiembrie 2009

    cea mai buna prajitura din lume! Si nici nu e foarte greu de preparat!

  • Fara foto

    anonim , 17 septembrie 2009

    La un plic de budinca nu merge 500 de ml de suc, ca nu iese.

Dificultate

Medie

Timp

1h

136 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema: 250 gr margarina
  • 400 gr zahar pudra
  • 300 gr branza de vaci dulce(proaspata)
  • 50 gr stafide
  • 1 esenta de rom
  • Jeleu: 500 ml suc Fanta de portocale sau lamaie
  • 1 budinca de vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Giulia Moise

TA\RE

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Prajituri