autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Fanta

Autor: raluca raluca (Bucatar sef)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pt.blat: se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul pudra.


Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. incorporeza treptat in spuma de albusuri impreuna cu faina.


Se unge o tava cu margarina, se presara cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor.


Crema: se freaca spuma margarina cu zaharul pudra, se adauga branza, stafidele si esenta de rom.


Jeleu: se fierbe sucul si se procedeaza exact ca la budinca (pentru un gust usor aromat-amarui se poate folosi suc de grapefruit).


Se lasa la racit pana cand inca mai poate fi turnata.


Cand s-a racorit blatul, se pune peste el crema de branza, iar peste crema se toarna jeleul si se uniformizeaza. Prajitura poate fi taiata bine cand se raceste jeleul.


Nu este nevoie de decor suplimentar, dar se pot adauga bombonele colorate care se vor topi pe jeleu,efectul fiind asemanator cu un curcubeu.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Giulia Moise , 24 februarie 2014

    TA\RE

  • Fara foto

    alina , 11 noiembrie 2009

    cea mai buna prajitura din lume! Si nici nu e foarte greu de preparat!

  • Fara foto

    anonim , 17 septembrie 2009

    La un plic de budinca nu merge 500 de ml de suc, ca nu iese.

Dificultate

Medie

Timp

1h

136 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema: 250 gr margarina
  • 400 gr zahar pudra
  • 300 gr branza de vaci dulce(proaspata)
  • 50 gr stafide
  • 1 esenta de rom
  • Jeleu: 500 ml suc Fanta de portocale sau lamaie
  • 1 budinca de vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

alina

cea mai buna prajitura din lume! Si nici nu e foarte greu de preparat!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Rulada cu ciocolata si visine din dulceata

Rulada cu ciocolata si visine din dulceata

BLATUL: Într-un vas de mixer/ robot se separă albușurile de gălbenușuri și se bat cu telul sau se mixează împreună

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Aurora

Prajitura Aurora

Pentru ca imi plac luminile aurorei boreale, m-am gandit sa fac o prajitura cu foi in culorile aurorei. Astfel, prajitura mea are trei

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri