autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Fanta

Autor: raluca raluca (Bucatar sef)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: raluca raluca (Bucatar sef)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 30 octombrie 2006

Ingrediente
Blat: 6 oua, 6 linguri faina, 6 linguri zahar pudra, 100 ml ulei, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, , Crema: 250 gr margarina, 400 gr zahar pudra, 300 gr branza de vaci dulce(proaspata), 50 gr stafide, 1 esenta de rom, , Jeleu: 500 ml suc Fanta de portocale sau lamaie, 1 budinca de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

136 voturi

Mod de preparare

Pt.blat: se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul pudra.


Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. incorporeza treptat in spuma de albusuri impreuna cu faina.


Se unge o tava cu margarina, se presara cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor.


Crema: se freaca spuma margarina cu zaharul pudra, se adauga branza, stafidele si esenta de rom.


Jeleu: se fierbe sucul si se procedeaza exact ca la budinca (pentru un gust usor aromat-amarui se poate folosi suc de grapefruit).


Se lasa la racit pana cand inca mai poate fi turnata.


Cand s-a racorit blatul, se pune peste el crema de branza, iar peste crema se toarna jeleul si se uniformizeaza. Prajitura poate fi taiata bine cand se raceste jeleul.


Nu este nevoie de decor suplimentar, dar se pot adauga bombonele colorate care se vor topi pe jeleu,efectul fiind asemanator cu un curcubeu.

Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Prajitura Fanta

Blatul: Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza),

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Prajitura fanta

Pt. blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Praful de copt

8 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Giulia Moise , 24 februarie 2014

    TA\RE

  • Fara foto

    alina , 11 noiembrie 2009

    cea mai buna prajitura din lume! Si nici nu e foarte greu de preparat!

  • Fara foto

    anonim , 17 septembrie 2009

    La un plic de budinca nu merge 500 de ml de suc, ca nu iese.

Dificultate

Medie

Timp

1h

136 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema: 250 gr margarina
  • 400 gr zahar pudra
  • 300 gr branza de vaci dulce(proaspata)
  • 50 gr stafide
  • 1 esenta de rom
  • Jeleu: 500 ml suc Fanta de portocale sau lamaie
  • 1 budinca de vanilie

Raporteaza reteta

alina

cea mai buna prajitura din lume! Si nici nu e foarte greu de preparat!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse