autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura fina cu foi din miere si nuca

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Foi:


Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foile pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina. Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi carpit” direct pe fundul tavii.


Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana capata o culoare aramie .


Crema:


Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin, adaugam nucile zdrobite la robot sau la vergea” si stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si fina pe care o impartim intre foi: foaie-crema; foaie-crema. Oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra prajiturii.


Punem prajitura cremoasa si frageda la rece pentru cateva ore si portionam.


Spor la treaba si pofta buna !

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexandra Lupu , 05 aprilie 2014

    niste fraieri.

  • Fara foto

    Cristescu Ruxandra Cristina , 05 aprilie 2014

    ce fel de bicarbonat?de sodiu sau de amoniu?

  • Fara foto

    Paula Iordanescu , 20 februarie 2014

    bicarbonat de sodiu sau bicarbonat de amoniu?

    • Fara foto

      Anisoara Ana , 28 decembrie 2013

      Prajitura este f.f. buna

    • Fara foto

      Sabina Nina Steopoae , 27 decembrie 2013

      f buna

    • Fara foto

      Chivu Vali , 14 decembrie 2013

      FFFFFF.BUNA

    • Fara foto

      Lumi Nick , 09 septembrie 2013

      eu fac prajitura asta sub forma de tort.. foile coapte pe fundul cratitei adica... si o imbrac in frisca.

    • Fara foto

      Sanda Morar , 09 septembrie 2013

      foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Aceasta prajitura ramane la fel de cremoasa si frageda chiar si dupa o saptamana.
  • Foi:
  • 3 oua 
  • o cana cu zahar 
  • 1 cana cu nuci pisate
  • 1 lingura cu bicarbonat 
  • 4 linguri cu miere
  • 1 varf de cutit cu sare 
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 1 kg de smantana cu 20% grasime
  • o cana nuci pisate 
  • 80 gr zahar farin vanilat
  • zeama de lamaie dupa gust
  • Decor:
  • 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adina

Prajitura cu prune si nuca

Mixam ouale intregi cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam untul la temperatura camerei si la urma faina

14 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Curry usor de pui

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Tocanita de naut

Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa.Punem pe foc mediu in

11 voturi    10 comentarii
1h
Retete de post

Alexandra Lupu

niste fraieri.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

In primul rand, curatam capsunile, le spalam, le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri