autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura fina cu foi din miere si nuca

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2012
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2012

Ingrediente
Aceasta prajitura ramane la fel de cremoasa si frageda chiar si dupa o saptamana., , Foi:, 3 oua , o cana cu zahar , 1 cana cu nuci pisate, 1 lingura cu bicarbonat , 4 linguri cu miere, 1 varf de cutit cu sare , faina cat cuprinde, , Crema:, 1 kg de smantana cu 20% grasime, o cana nuci pisate , 80 gr zahar farin vanilat, zeama de lamaie dupa gust, , Decor:, 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Foi:


Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foile pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina. Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi carpit” direct pe fundul tavii.


Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana capata o culoare aramie .


Crema:


Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin, adaugam nucile zdrobite la robot sau la vergea” si stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si fina pe care o impartim intre foi: foaie-crema; foaie-crema. Oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra prajiturii.


Punem prajitura cremoasa si frageda la rece pentru cateva ore si portionam.


Spor la treaba si pofta buna !

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristescu Ruxandra Cristina , 05 aprilie 2014

    ce fel de bicarbonat?de sodiu sau de amoniu?

  • Fara foto

    Paula Iordanescu , 20 februarie 2014

    bicarbonat de sodiu sau bicarbonat de amoniu?

  • Fara foto

    Anisoara Ana , 28 decembrie 2013

    Prajitura este f.f. buna

    • Fara foto

      Sabina Nina Steopoae , 27 decembrie 2013

      f buna

    • Fara foto

      Chivu Vali , 14 decembrie 2013

      FFFFFF.BUNA

    • Fara foto

      Lumi Nick , 09 septembrie 2013

      eu fac prajitura asta sub forma de tort.. foile coapte pe fundul cratitei adica... si o imbrac in frisca.

    • Fara foto

      Sanda Morar , 09 septembrie 2013

      foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Aceasta prajitura ramane la fel de cremoasa si frageda chiar si dupa o saptamana.
  • Foi:
  • 3 oua 
  • o cana cu zahar 
  • 1 cana cu nuci pisate
  • 1 lingura cu bicarbonat 
  • 4 linguri cu miere
  • 1 varf de cutit cu sare 
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 1 kg de smantana cu 20% grasime
  • o cana nuci pisate 
  • 80 gr zahar farin vanilat
  • zeama de lamaie dupa gust
  • Decor:
  • 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adina

Sarmale muntenesti

Mod de preparare: Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim usor ceapa tocata marunt,adaugam

16 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Cartofi cu varza de Bruxelles

Incingem cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava mare pentru cuptor. Cartofii curatati si spalati

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Mod de preparare crema : Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam

14 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri