autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA FOIETAJ

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru foi:, 7 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, faina cat cuprinde cca 600 g, 2 oua, o lingura amoniac, Pentru crema:, 1 pachet unt, 250 g zahar pudra, 1-2 linguri cacao, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Amoniacul se stinge in laptele infierbantat.


Se adauga uleiul,zaharul,ouale si se bat foarte bine.


Se adauga faina cat cuprinde(cca 600 g).


Se framanta aluatul si se imparte in trei parti.


Se coace fiecare foaie pe dosul tavii la foc iute.


Se freaca bine untul cu zaharul pana se omogenizeaza si se obtine o pasta cremoasa,se adauga cacao si esenta de rom. Crema se intinde dupa ce se racesc foile si se taie a doua zi(foaie,crema,foaie,crema,foaie).

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mustateaflorina , 19 martie 2010

    imi place reteta mult si vreau sa fac si eu

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • faina cat cuprinde cca 600 g
  • 2 oua
  • o lingura amoniac
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Ciupercile se clatesc si se lasa la scurs. Daca doriti le puteti taia marunt , dupa care se amesteca

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume
Fara foto

mustateaflorina

imi place reteta mult si vreau sa fac si eu



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul,

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri