autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA FOIETAJ

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru foi:, 7 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, faina cat cuprinde cca 600 g, 2 oua, o lingura amoniac, Pentru crema:, 1 pachet unt, 250 g zahar pudra, 1-2 linguri cacao, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Amoniacul se stinge in laptele infierbantat.


Se adauga uleiul,zaharul,ouale si se bat foarte bine.


Se adauga faina cat cuprinde(cca 600 g).


Se framanta aluatul si se imparte in trei parti.


Se coace fiecare foaie pe dosul tavii la foc iute.


Se freaca bine untul cu zaharul pana se omogenizeaza si se obtine o pasta cremoasa,se adauga cacao si esenta de rom. Crema se intinde dupa ce se racesc foile si se taie a doua zi(foaie,crema,foaie,crema,foaie).
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Prajiturele de turta dulce cu vanilie

Intr-o craticioara pe foc mic se topeste mierea cu zaharurile vanilie scortisoara si ulei pana se

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mustateaflorina , 19 martie 2010

    imi place reteta mult si vreau sa fac si eu

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • faina cat cuprinde cca 600 g
  • 2 oua
  • o lingura amoniac
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Fara foto

mustateaflorina

imi place reteta mult si vreau sa fac si eu



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse