autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA FOIETAJ

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru foi:, 7 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, faina cat cuprinde cca 600 g, 2 oua, o lingura amoniac, Pentru crema:, 1 pachet unt, 250 g zahar pudra, 1-2 linguri cacao, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Amoniacul se stinge in laptele infierbantat.


Se adauga uleiul,zaharul,ouale si se bat foarte bine.


Se adauga faina cat cuprinde(cca 600 g).


Se framanta aluatul si se imparte in trei parti.


Se coace fiecare foaie pe dosul tavii la foc iute.


Se freaca bine untul cu zaharul pana se omogenizeaza si se obtine o pasta cremoasa,se adauga cacao si esenta de rom. Crema se intinde dupa ce se racesc foile si se taie a doua zi(foaie,crema,foaie,crema,foaie).
Amoniacul se stinge in laptele
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Gogosi pufoase cu lamaie

Incepem prin a pregati plamada astfel: Incalzim laptele cu zaharul si dizolvam drojdia, adaugam

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Valurile Dunarii

Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie.

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mustateaflorina , 19 martie 2010

    imi place reteta mult si vreau sa fac si eu

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • faina cat cuprinde cca 600 g
  • 2 oua
  • o lingura amoniac
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Fara foto

mustateaflorina

imi place reteta mult si vreau sa fac si eu

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje