Prajitura ,,gelee-cherry"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura ,,gelee-cherry"

Ingrediente

  • blat;5 oua,5 linguri cu zahar,5 linguri faina,2 linguri cu ulei,o lingurita coaja rasa de lamaie,un praf de sare
  • crema;400 ml smantana,250 g branza de vaci,2 pliculete zahar vanilat,un pliculet gelatina,200 g zahar pudra,400 g cirese coapte
  • jeleul; 400 ml sirop de cirese,2 pliculete de tort-gelee.

Mod de preparare

1.Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare,cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste,apoi incorporam galbenusurile frecate cu uleiul si la urma se incorporeaza faina.Se coace blatul timp de 20 minute,la foc potrivit in cuptorul preincalzit,intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.Dupa ce s-a copt ,se dseface blatul de hartie si se taie pe jumatatate,in 2 bucati egale ca dimensiuni.

2.Cireselor spalate li se indeparteaza samburii apoi se fierb 15 minute la foc domol cu cca.200 g zahar un pharel de apa(cca.100 ml).Dupa ce au fiert se strecoara fructele de sirop.

3.Crema se prepara amestecand bine smantana cu branzica de vaci,cu zaharul vanilat si zaharul pudra apoi se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin.

Se monteaza prajitura intr-o forma de dimensiunea blaturilor sau ne ajutam de o forma reglabila asezand primul blat apoi se toarna crema de branza,se presara deasupra,pe toata suprafata ciresele scurse bine de sirop ,se vine cu a 2 a bucata de blat deasupra,se insiropeaza usor cu sirop de cirese.Se toarna deasupra jeleul preparat din siropul ramas de la ciresele fierte amestecat si fiert cu tort-gelee-ul.Inainte de a turna jeleul cald se monteaza deasupra prajiturii cirese cu codita, ai caror samburi au fost indepartati.Se da la rece cel putin 2-3 ore apoi se taie in forma dorita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise