autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Greta Garbo

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pt. foi: 500 g. faina, 2 oua, 200 g. margarina, 1 lingurita rasa de bicarbonat stins cu otet, putina sare, Pt. umplutura: 200 g. nuci macinate, 200 g. zahar, 1 borcan gem caise, Glazura: 200 g. zahar tos, 3 linguri cacao, 3 linguri ulei, 4 linguri apa clocotita

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

94 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pt. foi faci un aluat din care se intind 4 foi. Nuca macinata se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte.


Se unge o tava cu margarina, se tapeteaza cu faina, se aseaza prima foaie, se unge cu cu un strat subtire de gem si se presara nuca amestecata cu zahar.


Se continua astfel pana se termina cu ultima foaie si se da prajitura la cuptor, la foc potrivit pt. 30 de minute.


Dupa ce s-a scos prajitura, se lasa sa se raceasca, apoi se pregateste glazura: se pune la fiert apa cu uleiul, zaharul si cacaua si se dau in clocot.


Se intinde imediat peste prajitura si dupa cateva minute se poate orna cu ciocolata rasa.


Se lasa in tava pana a doua zi, cand se taie patratele.

Retete
Alte retete din Prajituri

Prăjitură Greta Garbo

Eheee...ce minunatie de prajitura...cu siguranță va aminteste de copilărie...:) Aceasta combinație

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Prajitura Greta Garbo

Intr-un vas se amesteca drojdia cu zahar, pana se lichefiaza, se adauga untul moale, ouale intregi

8 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lyusy , 03 aprilie 2010

    e sooper reteta...eu am adaugat o lingura de apa si una de ulei,ca sa se lege aluatul m bn...

  • Zelma

    Zelma (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    Este foarte delicioasa si relativ simplu de facut.

  • Fara foto

    Gabriela Stoicea (Bucatar) , 28 iulie 2008

    E delicioasa intr-adevar si se face si relativ repede. La reteta de mai sus eu am mai adaugat un ou si putin ulei pt. ca nu se legase aluatul f. bine. Ceea ce reteta nu mentioneaza probabil e ca untul trebuie pus topit, nu doar inmuiat. Nu am avut nuca macinata, asa ca am pus nuca tocata si a iesit f. buna si asa. La glazura am adaugat cateva cubulete de ciocolata neagra pt. savoare si culoare. Pofta buna!

    • Fara foto

      Roxana (Chef de cuisine) , 17 iunie 2008

      Este una dintre cele mai delicioase prajituri. :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

94 voturi

Ingrediente

  • Pt. foi: 500 g. faina
  • 2 oua
  • 200 g. margarina
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat stins cu otet
  • putina sare
  • Pt. umplutura: 200 g. nuci macinate
  • 200 g. zahar
  • 1 borcan gem caise
  • Glazura: 200 g. zahar tos
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri apa clocotita

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

201 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

lyusy

e sooper reteta...eu am adaugat o lingura de apa si una de ulei,ca sa se lege aluatul m bn...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu smochine proaspete

Prajitura cu smochine proaspete

Smochinele gata spalate, dupa ce le taiem coditele, se vor felia si fiecare felie se va taia in jumatate. Vom separa albusul de galbenus

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Deliciu cu citrice

Deliciu cu citrice

Intr-un vas se amesteca crema de lapte condensat cu zeama de lamai galbene si coaja rasa de la 1lamaie verde,pana se omogenizeaza bine; Intr-un

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri