autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Greta Garbo

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Din ingredientele pt. foi faci un aluat din care se intind 4 foi. Nuca macinata se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte.


Se unge o tava cu margarina, se tapeteaza cu faina, se aseaza prima foaie, se unge cu cu un strat subtire de gem si se presara nuca amestecata cu zahar.


Se continua astfel pana se termina cu ultima foaie si se da prajitura la cuptor, la foc potrivit pt. 30 de minute.


Dupa ce s-a scos prajitura, se lasa sa se raceasca, apoi se pregateste glazura: se pune la fiert apa cu uleiul, zaharul si cacaua si se dau in clocot.


Se intinde imediat peste prajitura si dupa cateva minute se poate orna cu ciocolata rasa.


Se lasa in tava pana a doua zi, cand se taie patratele.


  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lyusy , 03 aprilie 2010

    e sooper reteta...eu am adaugat o lingura de apa si una de ulei,ca sa se lege aluatul m bn...

  • Zelma

    Zelma (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    Este foarte delicioasa si relativ simplu de facut.

  • Fara foto

    Gabriela Stoicea (Bucatar) , 28 iulie 2008

    E delicioasa intr-adevar si se face si relativ repede. La reteta de mai sus eu am mai adaugat un ou si putin ulei pt. ca nu se legase aluatul f. bine. Ceea ce reteta nu mentioneaza probabil e ca untul trebuie pus topit, nu doar inmuiat. Nu am avut nuca macinata, asa ca am pus nuca tocata si a iesit f. buna si asa. La glazura am adaugat cateva cubulete de ciocolata neagra pt. savoare si culoare. Pofta buna!

    • Fara foto

      Roxana (Chef de cuisine) , 17 iunie 2008

      Este una dintre cele mai delicioase prajituri. :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

94 voturi

Ingrediente

  • Pt. foi: 500 g. faina
  • 2 oua
  • 200 g. margarina
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat stins cu otet
  • putina sare
  • Pt. umplutura: 200 g. nuci macinate
  • 200 g. zahar
  • 1 borcan gem caise
  • Glazura: 200 g. zahar tos
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri apa clocotita

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

lyusy

e sooper reteta...eu am adaugat o lingura de apa si una de ulei,ca sa se lege aluatul m bn...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

136 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri