autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura ieftina si rapida

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
1 kg faina alba, 200 ml smantana, 150 g zahar, 150 g untura( unt), 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 10 g drojdie, zahar praf, coaja de la o lamaie, 1 borcan gem mai tare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

34 voturi

Mod de preparare

Untura , ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.


In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie, praful de copt si zaharul vanilat.


Framantam putin si va rezulta un aluat cu o consistenta mai tare...


Lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care intindem aluatul pina ajunge la grosimea de 2-3 mm.


Taiem aluatul cu o forma rotunda pe care vom pube o lingurita cu gem si apoi indoin aluatul in doua.Nu il presam tare pe margini....


Punem prajiturelele pe o tava neunsa in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand se rumenesc deasupra.


Le pudram cu zahar praf dupa ce le-am scos din tava si s-au racit.


Pofta mare !

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

    Rapide, fragede si tare bune !!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Rapide si gustoase.

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    tot timpul ne faci surprize cu ceva deosebit FELICITARI !sigur am sa incerc

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      cred ca sunt tare gustoase

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      Noi le chemam broscute! Sunt bune si rapide!

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Super reteta ta!!!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Pe criza asta, tot ce e ieftin e bun!

    • Georgiana Nicolae

      Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      arata foarte bine....iar reteta este foarte asemanatoare cu cea de cornulete...putin diversificata:)...mai mult ca sigur sunt si foarte bune:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      bunatate mare...am salvat reteta :) *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      simpla si tare gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

34 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 200 ml smantana
  • 150 g zahar
  • 150 g untura( unt)
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g drojdie
  • zahar praf
  • coaja de la o lamaie
  • 1 borcan gem mai tare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

29 August 2005-29 August 2015 ...au trecut 10 ani de colaborare,10 ani in care care am trecut de

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Gogonele asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Rapide, fragede si tare bune !!!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu mere fara coacere

Prajitura cu mere fara coacere

Merele spalate si bine sterse le dam pe razatoarea cu gauri mari si apoi le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Praful din cele

3 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Negresa cu cocos

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao, amestecati bine pana

15 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri