autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura ieftina si rapida

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
1 kg faina alba, 200 ml smantana, 150 g zahar, 150 g untura( unt), 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 10 g drojdie, zahar praf, coaja de la o lamaie, 1 borcan gem mai tare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

33 voturi

Mod de preparare

Untura , ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.


In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie, praful de copt si zaharul vanilat.


Framantam putin si va rezulta un aluat cu o consistenta mai tare...


Lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care intindem aluatul pina ajunge la grosimea de 2-3 mm.


Taiem aluatul cu o forma rotunda pe care vom pube o lingurita cu gem si apoi indoin aluatul in doua.Nu il presam tare pe margini....


Punem prajiturelele pe o tava neunsa in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand se rumenesc deasupra.


Le pudram cu zahar praf dupa ce le-am scos din tava si s-au racit.


Pofta mare !

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

    Rapide, fragede si tare bune !!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Rapide si gustoase.

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    tot timpul ne faci surprize cu ceva deosebit FELICITARI !sigur am sa incerc

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      cred ca sunt tare gustoase

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      Noi le chemam broscute! Sunt bune si rapide!

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Super reteta ta!!!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Pe criza asta, tot ce e ieftin e bun!

    • Georgiana Nicolae

      Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      arata foarte bine....iar reteta este foarte asemanatoare cu cea de cornulete...putin diversificata:)...mai mult ca sigur sunt si foarte bune:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      bunatate mare...am salvat reteta :) *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      simpla si tare gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 200 ml smantana
  • 150 g zahar
  • 150 g untura( unt)
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g drojdie
  • zahar praf
  • coaja de la o lamaie
  • 1 borcan gem mai tare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

58 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Cea de-a VII-a intilnirea a "Gustoaselor" la Bran-Predelut 15-17 iulie 2015 - Prima parte

Aceasta a VII-a intilnire a "Gustoaselor" a avut de fapt doua parti si s-a desfasurat, de data aceasta

0 voturi    0 comentarii
1 min
Aperitive

Minciunele( cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

82 voturi    33 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Floare de colt (Chef de cuisine)

Rapide, fragede si tare bune !!!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu mere

Chec cu mere

Incingem cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Budinca de prune

Budinca de prune

Prunele spalate, cu samburii scosi,taiate in sferturi,se pun intr-un vas pe foc impreuna cu 100ml apa si 4linguri zahar si se lasa pana

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri