autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura ieftina si rapida

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
1 kg faina alba, 200 ml smantana, 150 g zahar, 150 g untura( unt), 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 10 g drojdie, zahar praf, coaja de la o lamaie, 1 borcan gem mai tare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

33 voturi

Mod de preparare

Untura , ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.


In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie, praful de copt si zaharul vanilat.


Framantam putin si va rezulta un aluat cu o consistenta mai tare...


Lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care intindem aluatul pina ajunge la grosimea de 2-3 mm.


Taiem aluatul cu o forma rotunda pe care vom pube o lingurita cu gem si apoi indoin aluatul in doua.Nu il presam tare pe margini....


Punem prajiturelele pe o tava neunsa in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand se rumenesc deasupra.


Le pudram cu zahar praf dupa ce le-am scos din tava si s-au racit.


Pofta mare !

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

    Rapide, fragede si tare bune !!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Rapide si gustoase.

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    tot timpul ne faci surprize cu ceva deosebit FELICITARI !sigur am sa incerc

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      cred ca sunt tare gustoase

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      Noi le chemam broscute! Sunt bune si rapide!

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Super reteta ta!!!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Pe criza asta, tot ce e ieftin e bun!

    • Georgiana Nicolae

      Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      arata foarte bine....iar reteta este foarte asemanatoare cu cea de cornulete...putin diversificata:)...mai mult ca sigur sunt si foarte bune:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      bunatate mare...am salvat reteta :) *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      simpla si tare gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 200 ml smantana
  • 150 g zahar
  • 150 g untura( unt)
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g drojdie
  • zahar praf
  • coaja de la o lamaie
  • 1 borcan gem mai tare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

Amestecam bine de tot, intr-un bol mai mare,faina cu sarea si cu piperul. Carnea de curcan o dezosam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu mere si bezea

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se amesteca cu 3 linguri gris si

14 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Floare de colt (Chef de cuisine)

Rapide, fragede si tare bune !!!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa pufoasa

Negresa pufoasa

Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara si amestecati bine compozitia, pana devine

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri