autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura ieftina si rapida

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
1 kg faina alba, 200 ml smantana, 150 g zahar, 150 g untura( unt), 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 10 g drojdie, zahar praf, coaja de la o lamaie, 1 borcan gem mai tare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

35 voturi

Mod de preparare

Untura , ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.


In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie, praful de copt si zaharul vanilat.


Framantam putin si va rezulta un aluat cu o consistenta mai tare...


Lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care intindem aluatul pina ajunge la grosimea de 2-3 mm.


Taiem aluatul cu o forma rotunda pe care vom pube o lingurita cu gem si apoi indoin aluatul in doua.Nu il presam tare pe margini....


Punem prajiturelele pe o tava neunsa in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand se rumenesc deasupra.


Le pudram cu zahar praf dupa ce le-am scos din tava si s-au racit.


Pofta mare !
Untura , ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.


In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam imp
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

paste cu lapte si scortisoara

Intr-o cratita se pune laptele ,cand a dat in clocot se pun pastele si zaharul dupa ce au fiert pastele

11 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Tarta cu crema de lamaie si bezea

Se pregateste aluatul de tarta -se pun toate ingridentele in robot si cu citeva pulsuri pregatim

11 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

    Rapide, fragede si tare bune !!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Rapide si gustoase.

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    tot timpul ne faci surprize cu ceva deosebit FELICITARI !sigur am sa incerc

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      cred ca sunt tare gustoase

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      Noi le chemam broscute! Sunt bune si rapide!

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Super reteta ta!!!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Pe criza asta, tot ce e ieftin e bun!

    • Georgiana Nicolae

      Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      arata foarte bine....iar reteta este foarte asemanatoare cu cea de cornulete...putin diversificata:)...mai mult ca sigur sunt si foarte bune:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      bunatate mare...am salvat reteta :) *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      simpla si tare gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

35 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 200 ml smantana
  • 150 g zahar
  • 150 g untura( unt)
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g drojdie
  • zahar praf
  • coaja de la o lamaie
  • 1 borcan gem mai tare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Salata austriaca de peste

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul,

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Rapide, fragede si tare bune !!!

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse