autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura ieftina si rapida

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
1 kg faina alba, 200 ml smantana, 150 g zahar, 150 g untura( unt), 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 10 g drojdie, zahar praf, coaja de la o lamaie, 1 borcan gem mai tare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

35 voturi

Mod de preparare

Untura , ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.


In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie, praful de copt si zaharul vanilat.


Framantam putin si va rezulta un aluat cu o consistenta mai tare...


Lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care intindem aluatul pina ajunge la grosimea de 2-3 mm.


Taiem aluatul cu o forma rotunda pe care vom pube o lingurita cu gem si apoi indoin aluatul in doua.Nu il presam tare pe margini....


Punem prajiturelele pe o tava neunsa in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand se rumenesc deasupra.


Le pudram cu zahar praf dupa ce le-am scos din tava si s-au racit.


Pofta mare !
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Crema caramel

Batem oule cu galbenusurile intr-o farfurie adinca apoi adaugam zaharul si vanilia. Apoi urmeaza

5 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Fursecuri fragede

Reteta este foarte simpla, iar fursecurile se topesc in gura, de fragede ce sunt. Se mixeaza bine

9 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

    Rapide, fragede si tare bune !!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Rapide si gustoase.

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    tot timpul ne faci surprize cu ceva deosebit FELICITARI !sigur am sa incerc

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      cred ca sunt tare gustoase

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      Noi le chemam broscute! Sunt bune si rapide!

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Super reteta ta!!!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Pe criza asta, tot ce e ieftin e bun!

    • Georgiana Nicolae

      Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      arata foarte bine....iar reteta este foarte asemanatoare cu cea de cornulete...putin diversificata:)...mai mult ca sigur sunt si foarte bune:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      bunatate mare...am salvat reteta :) *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      simpla si tare gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

35 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 200 ml smantana
  • 150 g zahar
  • 150 g untura( unt)
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g drojdie
  • zahar praf
  • coaja de la o lamaie
  • 1 borcan gem mai tare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Intinsoare bistriteana

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură. Taiem cubuleţe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Fazan cu sos vanatoresc

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda. Zarzavatul il tocam marunt

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Rapide, fragede si tare bune !!!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Pentru aluat: Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse