Prajitura Ira

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Ira

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua;
  • 2 cani zahar;
  • 2 cani faina;
  • 2 lingurite ulei;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 linguruta de margarina Rama maestro.
  • Crema:
  • 2 plicuri crema instant
  • 1/2 lapte proaspat
  • 1/2 frisca instant
  • 2 picaturi colorant alimentar.
  • fructe la alegere.
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar;
  • 1 cana apa;
  • 1 pliculet zahar vanilat;
  • 2-3 picaturi zeama lamaie.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, dupa care se adauga faina in ploaie.
Separat se bat galbenusurile cu uleiul. Compozitia obtinuta se toarna peste crema de albusuri, zahar si faina. Se toarna zaharul vanilat si se amesteca pana devine o compozitie omogena.
Intr-o tava dreptunghiulara data cu margarina Rama maestro si tapetata cu faina, se toarna compozitia de blat. Se lasa la cuptor aproximativ 45 min la foc mediu. Dupa 45 min se verifica blatul cu ajutorul unei scobitori, daca de scobitoare ramane aluat prins se mai da la cuptor aproximativ 10 min.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3.
Se face siropul din zahar, apa, zahar vanilat si picaturile de zeama de lamaie.
In 3 castronase se bat pe rand cele 2 creme cu laptele, si frisca.
Pe un platou se aseaza primul blat care se insiropeaza dupa care se toarna un strat de crema,la fel se procedeaza si cu al doilea strat, iar la al treilea dupa ce s-a insiropat cu ajutorul unui cutit cu lama mai lata se face "fata" cu frisca.
Prajitura astfel obtinuta se orneaza cu frisca si fructe. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise