autor:

Vekas

» » Prajituri

PRAJITURA "JERBO"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se amesteca drojdia cu zahar in lapte caldut.Amestecam faina cu praful de copt , sarea si untul taiat bucatele.Adaugam drojdia crescuta si oul.Le amestecam bine si impartim aluatul in 4.Pregatim tava. Intindem din aluat 4 foi.


2 Se unge tava , se aseaza prima foaie, se unge cu 1/3 din cantitatea de gem .


Se amesteca nuca macinata cu zaharul si coaja rasa de lamaie si se presara 1/3 peste prima foaie.


Se aseaza peste a doua foaie, o ungem cu gem, presaram nuca , acoperim cu a treia foaie , iarasi gem si nuca.Acoperim cu cea de-a 4 foaie , pe.care o impungem in mai multe locuri cu o furculita.


Se aseaza prajitura la cald pentru o ora.


3 Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C si se coace timp de 40 minute. In timpul coacerii micsoram flacara la 165 grade.


4. Cand prajitura s-a racit, se acopera cu glazura , pentru care amestecam toate ingredientele si le fierbem.Acoperim prajitura cu glazura si lasam ca aceasta sa se intareasca.


Se taie cu cutit cald.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Foarte buna,mi-aduce aminte de copilarie cand mama ne-o facea de sarbatori sau de zile de nastere.Usor si rapid de facut

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Multumesc pentru aprecieri.Ai dreptate,retetele trebuie scrise clar pentru ca sa reuseasca din prima incercare.Sigur ca, pentru o buna reusita , e bine sa dezvaluim si mici secrete culinare.Sunt de acord cu tine.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Si eu incerc sa dau toate detaliile atunci cand scriu o reteta.Mi se pare de bun simt sa iti dezvalui si micile secrete sau sa dai niste sfaturi din moment ce te-ai hotarat sa-ti scrii retetele pe acest site.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Fara sa considere cineva ca va fac un compliment, dar consider ca retetele Dvs. sunt f.clare. Orice incepator/incepatoare care ar testa retetele Dvs. cred ca ar reusi din prima incercare.Multumim!

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Prajitura"Jerbo"este foarte gustoasa.Mi-a reusit de minune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 10g. drojdie,
  • 1dl. lapte
  • 50g. zahar,
  • 400g. faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 ou,
  • sare,
  • 200g.unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 250g. gem de caise,
  • 150g. nuca macinata,
  • 150g. zahar,
  • coaja de la o lamaie
  • Glazura:
  • 100g. zahar,
  • 30g. cacao,
  • 30g. zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Prajitura "Stella"

Mod de preparare: 1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri.Ai dreptate,retetele trebuie scrise clar pentru ca sa reuseasca din prima incercare.Sigur ca, pentru o buna reusita , e bine sa dezvaluim si mici secrete culinare.Sunt de acord cu tine.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri