autor:

Vekas

» » Prajituri

PRAJITURA "JERBO"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat:, 10g. drojdie,, 1dl. lapte, , 50g. zahar,, 400g. faina,, 1 lingurita praf de copt,, 1 ou,, sare,, 200g.unt sau margarina, Umplutura:, 250g. gem de caise,, 150g. nuca macinata,, 150g. zahar,, coaja de la o lamaie, Glazura:, 100g. zahar,, 30g. cacao,, 30g. zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

1.


Se amesteca drojdia cu zahar in lapte caldut.Amestecam faina cu praful de copt , sarea si untul taiat bucatele.Adaugam drojdia crescuta si oul.Le amestecam bine si impartim aluatul in 4.Pregatim tava. Intindem din aluat 4 foi.


2 Se unge tava , se aseaza prima foaie, se unge cu 1/3 din cantitatea de gem .


Se amesteca nuca macinata cu zaharul si coaja rasa de lamaie si se presara 1/3 peste prima foaie.


Se aseaza peste a doua foaie, o ungem cu gem, presaram nuca , acoperim cu a treia foaie , iarasi gem si nuca.Acoperim cu cea de-a 4 foaie , pe.care o impungem in mai multe locuri cu o furculita.


Se aseaza prajitura la cald pentru o ora.


3 Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C si se coace timp de 40 minute. In timpul coacerii micsoram flacara la 165 grade.


4. Cand prajitura s-a racit, se acopera cu glazura , pentru care amestecam toate ingredientele si le fierbem.Acoperim prajitura cu glazura si lasam ca aceasta sa se intareasca.


Se taie cu cutit cald.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Foarte buna,mi-aduce aminte de copilarie cand mama ne-o facea de sarbatori sau de zile de nastere.Usor si rapid de facut

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Multumesc pentru aprecieri.Ai dreptate,retetele trebuie scrise clar pentru ca sa reuseasca din prima incercare.Sigur ca, pentru o buna reusita , e bine sa dezvaluim si mici secrete culinare.Sunt de acord cu tine.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Si eu incerc sa dau toate detaliile atunci cand scriu o reteta.Mi se pare de bun simt sa iti dezvalui si micile secrete sau sa dai niste sfaturi din moment ce te-ai hotarat sa-ti scrii retetele pe acest site.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Fara sa considere cineva ca va fac un compliment, dar consider ca retetele Dvs. sunt f.clare. Orice incepator/incepatoare care ar testa retetele Dvs. cred ca ar reusi din prima incercare.Multumim!

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Prajitura"Jerbo"este foarte gustoasa.Mi-a reusit de minune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 10g. drojdie,
  • 1dl. lapte
  • 50g. zahar,
  • 400g. faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 ou,
  • sare,
  • 200g.unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 250g. gem de caise,
  • 150g. nuca macinata,
  • 150g. zahar,
  • coaja de la o lamaie
  • Glazura:
  • 100g. zahar,
  • 30g. cacao,
  • 30g. zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Tortul Indragostitilor

(Se prepara 2 blaturi a cate 6 oua fiecare ) 1. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul. 2.Se

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Torturi

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri.Ai dreptate,retetele trebuie scrise clar pentru ca sa reuseasca din prima incercare.Sigur ca, pentru o buna reusita , e bine sa dezvaluim si mici secrete culinare.Sunt de acord cu tine.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu mere fara coacere

Prajitura cu mere fara coacere

Merele spalate si bine sterse le dam pe razatoarea cu gauri mari si apoi le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Praful din cele

3 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Negresa cu cocos

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao, amestecati bine pana

15 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri