autor:

Vekas

» » Prajituri

PRAJITURA "JERBO"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se amesteca drojdia cu zahar in lapte caldut.Amestecam faina cu praful de copt , sarea si untul taiat bucatele.Adaugam drojdia crescuta si oul.Le amestecam bine si impartim aluatul in 4.Pregatim tava. Intindem din aluat 4 foi.


2 Se unge tava , se aseaza prima foaie, se unge cu 1/3 din cantitatea de gem .


Se amesteca nuca macinata cu zaharul si coaja rasa de lamaie si se presara 1/3 peste prima foaie.


Se aseaza peste a doua foaie, o ungem cu gem, presaram nuca , acoperim cu a treia foaie , iarasi gem si nuca.Acoperim cu cea de-a 4 foaie , pe.care o impungem in mai multe locuri cu o furculita.


Se aseaza prajitura la cald pentru o ora.


3 Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C si se coace timp de 40 minute. In timpul coacerii micsoram flacara la 165 grade.


4. Cand prajitura s-a racit, se acopera cu glazura , pentru care amestecam toate ingredientele si le fierbem.Acoperim prajitura cu glazura si lasam ca aceasta sa se intareasca.


Se taie cu cutit cald.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Foarte buna,mi-aduce aminte de copilarie cand mama ne-o facea de sarbatori sau de zile de nastere.Usor si rapid de facut

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Multumesc pentru aprecieri.Ai dreptate,retetele trebuie scrise clar pentru ca sa reuseasca din prima incercare.Sigur ca, pentru o buna reusita , e bine sa dezvaluim si mici secrete culinare.Sunt de acord cu tine.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Si eu incerc sa dau toate detaliile atunci cand scriu o reteta.Mi se pare de bun simt sa iti dezvalui si micile secrete sau sa dai niste sfaturi din moment ce te-ai hotarat sa-ti scrii retetele pe acest site.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Fara sa considere cineva ca va fac un compliment, dar consider ca retetele Dvs. sunt f.clare. Orice incepator/incepatoare care ar testa retetele Dvs. cred ca ar reusi din prima incercare.Multumim!

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Prajitura"Jerbo"este foarte gustoasa.Mi-a reusit de minune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 10g. drojdie,
  • 1dl. lapte
  • 50g. zahar,
  • 400g. faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 ou,
  • sare,
  • 200g.unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 250g. gem de caise,
  • 150g. nuca macinata,
  • 150g. zahar,
  • coaja de la o lamaie
  • Glazura:
  • 100g. zahar,
  • 30g. cacao,
  • 30g. zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Prajitura "Stella"

Mod de preparare: 1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri.Ai dreptate,retetele trebuie scrise clar pentru ca sa reuseasca din prima incercare.Sigur ca, pentru o buna reusita , e bine sa dezvaluim si mici secrete culinare.Sunt de acord cu tine.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura "toamnei" cu prune

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Prajitura cu mascarpone si zmeura

Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri