autor:

Vekas

» » Prajituri

PRAJITURA "JERBO"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat:, 10g. drojdie,, 1dl. lapte, , 50g. zahar,, 400g. faina,, 1 lingurita praf de copt,, 1 ou,, sare,, 200g.unt sau margarina, Umplutura:, 250g. gem de caise,, 150g. nuca macinata,, 150g. zahar,, coaja de la o lamaie, Glazura:, 100g. zahar,, 30g. cacao,, 30g. zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

1.


Se amesteca drojdia cu zahar in lapte caldut.Amestecam faina cu praful de copt , sarea si untul taiat bucatele.Adaugam drojdia crescuta si oul.Le amestecam bine si impartim aluatul in 4.Pregatim tava. Intindem din aluat 4 foi.


2 Se unge tava , se aseaza prima foaie, se unge cu 1/3 din cantitatea de gem .


Se amesteca nuca macinata cu zaharul si coaja rasa de lamaie si se presara 1/3 peste prima foaie.


Se aseaza peste a doua foaie, o ungem cu gem, presaram nuca , acoperim cu a treia foaie , iarasi gem si nuca.Acoperim cu cea de-a 4 foaie , pe.care o impungem in mai multe locuri cu o furculita.


Se aseaza prajitura la cald pentru o ora.


3 Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C si se coace timp de 40 minute. In timpul coacerii micsoram flacara la 165 grade.


4. Cand prajitura s-a racit, se acopera cu glazura , pentru care amestecam toate ingredientele si le fierbem.Acoperim prajitura cu glazura si lasam ca aceasta sa se intareasca.


Se taie cu cutit cald.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Foarte buna,mi-aduce aminte de copilarie cand mama ne-o facea de sarbatori sau de zile de nastere.Usor si rapid de facut

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Multumesc pentru aprecieri.Ai dreptate,retetele trebuie scrise clar pentru ca sa reuseasca din prima incercare.Sigur ca, pentru o buna reusita , e bine sa dezvaluim si mici secrete culinare.Sunt de acord cu tine.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Si eu incerc sa dau toate detaliile atunci cand scriu o reteta.Mi se pare de bun simt sa iti dezvalui si micile secrete sau sa dai niste sfaturi din moment ce te-ai hotarat sa-ti scrii retetele pe acest site.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Fara sa considere cineva ca va fac un compliment, dar consider ca retetele Dvs. sunt f.clare. Orice incepator/incepatoare care ar testa retetele Dvs. cred ca ar reusi din prima incercare.Multumim!

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Prajitura"Jerbo"este foarte gustoasa.Mi-a reusit de minune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 10g. drojdie,
  • 1dl. lapte
  • 50g. zahar,
  • 400g. faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 ou,
  • sare,
  • 200g.unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 250g. gem de caise,
  • 150g. nuca macinata,
  • 150g. zahar,
  • coaja de la o lamaie
  • Glazura:
  • 100g. zahar,
  • 30g. cacao,
  • 30g. zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Tortul Indragostitilor

(Se prepara 2 blaturi a cate 6 oua fiecare ) 1. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul. 2.Se

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Torturi

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri.Ai dreptate,retetele trebuie scrise clar pentru ca sa reuseasca din prima incercare.Sigur ca, pentru o buna reusita , e bine sa dezvaluim si mici secrete culinare.Sunt de acord cu tine.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Aceasta e prajitura preferata a uneia dintre surorile mele, careia i-am si pregatit-o pentru onomastica ei :) Mod de preparare: Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri pentru copii
Panna cotta

Panna cotta

Smantana se amesteca cu zaharul Se pune pe flacara amestecand in permanenta cu un tel, pana se infierbanta.Se adauga o fiola de esenta

19 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse