Intr-un bol frecam margarina cu zaharul, apoi galbenusurile adaugate unul cate unul.
Punem laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si 500 gr de faina.
Le amestecam bine cu mainile.
Albusurile le mixam spuma si le incorporam in aluat.
Daca mai este necesat mai adaugati putina faina, eu am mai pus 2 linguri.
Impartim coca in 3.
Cu sucitorul intindem fiecare foaie in parte, o asezam pe dosul unei tavi, o intepam cu furculita din loc in loc si o introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana deasupra devine usor aurie. La fel procedam cu toate (tava folosita de mine este una dreptunghiulara si nu din aia mare de aragaz).
Cand sunt gata, le scoatem usor si le asezam pe hartie de copt sa se raceasca.
Crema:
Luam una din foile coapte si o faramitam cu mana.
Frecam untul cu zaharul pana devine o crema, apoi punem foaia faramitata, laptele, cacaoa si esenta de rom.
Amestecam usor cu o paleta iar la final incorporam dulceata.
Asezam prima foaie pe un tocator, punem crema, o nivelam iar deasupra venim cu a 2 a foaie.
Bezeaua:
Cele doua albusuri le mixam impreuna cu zaharul pudra, zaharul vanilat pe baie de aburi, pana se ingroasa bine.
Asezam bezeaua peste prajitura, o nivelam cu o paleta de silicon si lasam sa se raceasca putin.
Deasupra radem ciocolata apoi dam prajitura la rece.
Pofta buna! O sa va lingeti degetele daca pregatiti acesta prajitura!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii