autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Prajitura Kinder pingui

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru cele 2 foi:, 10 oua, 200 g zahar, 2 pachetele zahar vanilat, 5 linguri pline cu gris, 5 linguri pline cu faina, 5 linguri pline cu cacao, 5 linguri miere, 1si 1/2 praf de copt, sare, 50 ml lapte, 270 ml ulei, , Glazura 1, 120 g ciocolata menaj, 70 g unt, 1 lingura apa, 2 linguri ulei, , Glazura 2, 220g ciocolata menaj, 100 g unt, 3 linguri ulei, 1 lingura apa, 1 zahar vanilat, , Crema, 1 l frisca Milli, 4 intaritoare frisca, 2 linguri miere, 1/2 esenta vanilie Dr Oetker, 4 linguri zahar praf -daca nu e destul de dulce frisca

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

50 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si grisul. Mixam sa se amestece bine toate, apoi adaugam laptele, uleiul si mierea.Amestecam usor.


Albusurile le batem spuma, bine de tot cu putina sare si le adaugam incet, incet la compozitia cu cacao.


Din amestecul obtinut coacem doua foi pe care le punem in doua tavi tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt. foile la cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se coaca.


Lasam foile apoi, sa se raceasca in tava.


Preparam glazura 1 amestecand toate ingredientele in oala de lapte cu pereti dubli, pe care o punem pe foc, pina se topeste ciocolata. sa se raceasca.


Frisca o batem bine 1 minut apoi adaugam intaritoarele de frisca si mixam bine de tot cateva minute pina se intareste frisca.Adaugam mierea si esenta de vanilie si mixam din nou.


Pe o tava punem prima foaie peste care rasturnam 1/2 crema de frisca, o netezim frumos dupa care punem glazura 1 peste frisca, o nivelam si introducem pentru cateva minute prajitura la congelator sa se intareasca glazura.


Preparam glazura 2 la fel ca si prima si o lasam sa se raceasca.


Scoatem prajitura de la congelator si adaugam cealalta 1/2 de crema de frisca, o nivelam frumos apoi adaugam a doua foaie, cu hartia in sus, desprindem hartia de pe ea si punem a doua glazura.Dam din nou prajitura la congelator cateva minute pina se intareste glazura.


Dupa ce s-a intarit, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, inmuiat in apa clocotita , taiem prajitura si o asezam pe farfurie.


Este o prajitura delicioasa....


Pofta mare !


Prajitura este dupa reteta laureilaurentiu careia ii multumesc foarte mult !!!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 15 aprilie 2014

    Poate o faci de Paste, ca e tare buna !

  • Fara foto

    Georgeta Oancea , 14 aprilie 2014

    delicioasa,merita incercata!!

  • nicerose

    nicerose (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    vai ce bine arata...neaparat trebuie sa o incerc si eu...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      Arata foarte bine.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      O prajitura foarte fina si gustoasa.Iat-o si pe a mea.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Foarte frumoasa prezentarea,nota 10 cu felicitari,dupa revelion sigur am sa incerc si eu aceasta reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Felicitari, e foarte aspectoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Foarte buna!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Foarte buna prajitura si nu imi pare ca e deloc alandala afisata reteta...din contra am inteles foarte bine...idy felicitari si astept alte retete...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      foarte buna prajitura Sidy, e preferata noastra. ...pacat nu se poate publica reteta mai ordonat, pacat si de munca ta , sunt sigura ca ai scris-o frumos si apare alandala !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

50 voturi

Ingrediente

  • Pentru cele 2 foi:
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline cu faina
  • 5 linguri pline cu cacao
  • 5 linguri miere
  • 1si 1/2 praf de copt
  • sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • Glazura 1
  • 120 g ciocolata menaj
  • 70 g unt
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei
  • Glazura 2
  • 220g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 zahar vanilat
  • Crema
  • 1 l frisca Milli
  • 4 intaritoare frisca
  • 2 linguri miere
  • 1/2 esenta vanilie Dr Oetker
  • 4 linguri zahar praf -daca nu e destul de dulce frisca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu mere si bezea

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se amesteca cu 3 linguri gris si

14 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Frigarui de cartofi cu rozmarin

Fierbem cartofii in coaja de jumatate si ii lasam putin sa se raceasca. Ii decojim apoi. Crengutele

1 vot    2 comentarii
45 min
Aperitive cu legume

nicerose (Chef de cuisine)

vai ce bine arata...neaparat trebuie sa o incerc si eu...



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de Paste

Tort de Paste

Pentru ca anul acesta Sfintele Pasti le-am sarbatorit odata cu aniversarea a 35 de ani de casnicie a parintilor nostri, le-am pregatit

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Belobreasca

Belobreasca

Ingredientele pt blat se amesteca toate si se fac doua foi (se coc la foc mic pentru ca sunt bezea). CREMA: -10 galbenusuri se amesteca

7 voturi    1 comentariu
1h
Retete de Pasti