PRAJITURA KOKUSZOS

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
PRAJITURA KOKUSZOS

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 250 gr. faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • putina apa
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • Pentru crema :
  • 6 albusuri
  • 1 budinca vanilie
  • 450 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 250 g unt

Mod de preparare

250 gr faina, 2 linguri cacao, 150 gr margarina, 150 gr zahar, 1 ou, 1 praf de copt, putina apa – se amesteca toate iar coca se imparte in 2 parti. Se intinde prima foaie in tava (in care am pus si hartie de copt) si se pune un blat din 6 albusuri batute spuma cu 200 g zahar si 200 gr nuca de cocos. Peste blatul de cocos se pune cea de-a doua foaie. Se da la copt la foc potrivit aprox. 40 minute. Dupa ce s-a racit se pune deasupra crema :

Se prepara o budinca cu 450 ml lapte si cele 5 linguri zahar iar cand este aproape gata se adauga cele 6 galbenusuri si se mai fierbe putin. Dupa ce s-a racit se amesteca cu 250 gr unt. Crema astfel obtinuta se aseaza pe prajitura racita si se orneaza tot cu cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise