autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura Lamaita

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Preparam foile asa: amestecam intrun castron ingredientele pt foi, framantam bine pana ce aluatul se dezlipeste de pe maini. Impartim aluatul obtinut in 4 si coacem 4 foi pe dosul tavii.Dupa ce intindem foia o intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle. (Atentie, foile se coc destul de repede, cam 10 minute pt o foaie la cuptorul meu)


Preparam crema asa: 4 linguri faina + 2 linguri de gris + o parte din zahar(se procedeaza asa sa nu se faca cocolase amestecul inainte de a fi fiert) se amesteca bine apoi se inmoaie cu putin lapte rece. Totul se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Restul de lapte se fierbe cu restul de zahar, peste care adaugam amestecul de mai sus.


Se fierbe totul la foc mic intrun vas bun, amestecand continuu sa nu se prinda creama. Fierberea se incheie cand crema se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul, coaja si zeama de lamaie si ungem cele 4 foi. Prajitura se lasa sa se inmoaie si inainte de a sa servi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie, apoi o taiem romburi sau dreptunghiuri. Cand pregatesc aceasta prajitura incep cu crema, pt ca imediat ce am copt foile acestea se si ung. Intrun an, le-am lasat pana ziua urmatoare si a trebuit sa dau foilor o alta destintie ca au crapat.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Felicitari din toate punctele de vedere...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Imi place cum arata,si mai cred ca este si tare gustoasa.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Mmmm ce bine arata,o bunatate,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

45 voturi

Ingrediente

  • Pt aceasta prajitura
  • folosesc tava mare de la aragaz cu dimensiuni 28/40.
  • Pt foi avem nevoie de: 3 oua intregi
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri lapte fierbinte in care se dizolva 1 lingurita amoniu pt prajituri
  • faina cata cuprinde(aproximativ 550g-600 grame
  • in functie de marimea oualor)
  • Pt crema
  • avem nevoie de: 4 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1/2 litru lapte
  • 250 grame zahar
  • 250 g unt(adica 1 pachet si jumatate)
  • 1 lamaie(coaja razuita si zeama).
  • Pt pudrat: 2-3 linguri zahar pudra si o vanilie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari din toate punctele de vedere...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
''Piersici'' umplute

''Piersici'' umplute

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici umplute, si am indraznit sa incerc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri