autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura Lamaita

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Pt aceasta prajitura, folosesc tava mare de la aragaz cu dimensiuni 28/40., , Pt foi avem nevoie de: 3 oua intregi, 8 linguri ulei, 8 linguri zahar, 6 linguri lapte fierbinte in care se dizolva 1 lingurita amoniu pt prajituri, faina cata cuprinde(aproximativ 550g-600 grame, in functie de marimea oualor), , Pt crema, avem nevoie de: 4 linguri faina, 2 linguri gris, 1/2 litru lapte, 250 grame zahar, 250 g unt(adica 1 pachet si jumatate), 1 lamaie(coaja razuita si zeama)., , Pt pudrat: 2-3 linguri zahar pudra si o vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

46 voturi

Mod de preparare

Preparam foile asa: amestecam intrun castron ingredientele pt foi, framantam bine pana ce aluatul se dezlipeste de pe maini. Impartim aluatul obtinut in 4 si coacem 4 foi pe dosul tavii.Dupa ce intindem foia o intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle. (Atentie, foile se coc destul de repede, cam 10 minute pt o foaie la cuptorul meu)


Preparam crema asa: 4 linguri faina + 2 linguri de gris + o parte din zahar(se procedeaza asa sa nu se faca cocolase amestecul inainte de a fi fiert) se amesteca bine apoi se inmoaie cu putin lapte rece. Totul se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Restul de lapte se fierbe cu restul de zahar, peste care adaugam amestecul de mai sus.


Se fierbe totul la foc mic intrun vas bun, amestecand continuu sa nu se prinda creama. Fierberea se incheie cand crema se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul, coaja si zeama de lamaie si ungem cele 4 foi. Prajitura se lasa sa se inmoaie si inainte de a sa servi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie, apoi o taiem romburi sau dreptunghiuri. Cand pregatesc aceasta prajitura incep cu crema, pt ca imediat ce am copt foile acestea se si ung. Intrun an, le-am lasat pana ziua urmatoare si a trebuit sa dau foilor o alta destintie ca au crapat.
Preparam foile asa: amestecam intrun castron ingredientele pt foi, framantam bine pana ce aluatul se dezlipeste de pe maini. Impartim aluatul obtinut
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura Lamaita

Pentru blat. Separam albusele de galbenuse. Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul

70 voturi    27 comentarii
2h
Prajituri

Prajitura Lamaita

Foi: intr-un bol frecam ouale cu zaharul, adaugam margarina apoi bicarbonatul stins cu putin lapte.

29 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Prajituri

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Felicitari din toate punctele de vedere...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Imi place cum arata,si mai cred ca este si tare gustoasa.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Mmmm ce bine arata,o bunatate,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

46 voturi

Ingrediente

  • Pt aceasta prajitura
  • folosesc tava mare de la aragaz cu dimensiuni 28/40.
  • Pt foi avem nevoie de: 3 oua intregi
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri lapte fierbinte in care se dizolva 1 lingurita amoniu pt prajituri
  • faina cata cuprinde(aproximativ 550g-600 grame
  • in functie de marimea oualor)
  • Pt crema
  • avem nevoie de: 4 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1/2 litru lapte
  • 250 grame zahar
  • 250 g unt(adica 1 pachet si jumatate)
  • 1 lamaie(coaja razuita si zeama).
  • Pt pudrat: 2-3 linguri zahar pudra si o vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

6 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

14 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje