autor:

Georgiana Cosac

» » Prajituri

Prajitura Maia

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
Blat: 5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar., , Crema: 250 g biscuiti rasi, 1 lingura cacao, 125 g zahar tos, 10-12 linguri apa, 150 g margarina, nuca., , Glazura: 150 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 3 linguri ulei/margarina, 3 linguri apa clocotita.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma, se toarna zaharul in ploaie, galbenusurile pe rand, faina putin cate putin.


Se coace apoi se lasa la racit.


Crema: Biscuitii, cacaua, zaharul si apa se fierb dupa care se dau deoparte.


Se pun margarina si nucile si se amesteca bine.


Glazura: Se amesteca toate, apoi se pune peste crema.
Retete
Alte retete din Prajituri

Savarine

Blat Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat, amestecam galbenusurile cu zaharul pana

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Tiramisu

Se amesteca cu mixerul galbenusurile in care adaugam treptat zaharul,pana se fac spuma.Pe urma mascarpone

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar.
  • Crema: 250 g biscuiti rasi
  • 1 lingura cacao
  • 125 g zahar tos
  • 10-12 linguri apa
  • 150 g margarina
  • nuca.
  • Glazura: 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei/margarina
  • 3 linguri apa clocotita.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Dulceata de nuci verzi

Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

16 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se topeste la foc mic. Se ia de pe foc,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti pasii pentru a va ajuta. Veti

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri