autor:

Ginny C

» » Prajituri

Prajitura Maia

Autor: Ginny C (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma, se toarna zaharul in ploaie, galbenusurile pe rand, faina putin cate putin.


Se coace apoi se lasa la racit.


Crema: Biscuitii, cacaua, zaharul si apa se fierb dupa care se dau deoparte.


Se pun margarina si nucile si se amesteca bine.


Glazura: Se amesteca toate, apoi se pune peste crema.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar.
  • Crema: 250 g biscuiti rasi
  • 1 lingura cacao
  • 125 g zahar tos
  • 10-12 linguri apa
  • 150 g margarina
  • nuca.
  • Glazura: 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei/margarina
  • 3 linguri apa clocotita.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ginny C

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

44 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Amandine

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea. Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri.

29 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

11 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Prajituri
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat

0 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă rece,se adaugă zahărul și se continuă

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri