autor:

Ginny C

» » Prajituri

Prajitura Maia

Autor: Ginny C (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma, se toarna zaharul in ploaie, galbenusurile pe rand, faina putin cate putin.


Se coace apoi se lasa la racit.


Crema: Biscuitii, cacaua, zaharul si apa se fierb dupa care se dau deoparte.


Se pun margarina si nucile si se amesteca bine.


Glazura: Se amesteca toate, apoi se pune peste crema.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar.
  • Crema: 250 g biscuiti rasi
  • 1 lingura cacao
  • 125 g zahar tos
  • 10-12 linguri apa
  • 150 g margarina
  • nuca.
  • Glazura: 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei/margarina
  • 3 linguri apa clocotita.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ginny C

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

43 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Amandine

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea. Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri.

28 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

11 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

136 voturi    34 comentarii
1h 30 min
Prajituri