autor:

Georgiana Cosac

» » Prajituri

Prajitura Maia

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
Blat: 5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar., , Crema: 250 g biscuiti rasi, 1 lingura cacao, 125 g zahar tos, 10-12 linguri apa, 150 g margarina, nuca., , Glazura: 150 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 3 linguri ulei/margarina, 3 linguri apa clocotita.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma, se toarna zaharul in ploaie, galbenusurile pe rand, faina putin cate putin.


Se coace apoi se lasa la racit.


Crema: Biscuitii, cacaua, zaharul si apa se fierb dupa care se dau deoparte.


Se pun margarina si nucile si se amesteca bine.


Glazura: Se amesteca toate, apoi se pune peste crema.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar.
  • Crema: 250 g biscuiti rasi
  • 1 lingura cacao
  • 125 g zahar tos
  • 10-12 linguri apa
  • 150 g margarina
  • nuca.
  • Glazura: 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei/margarina
  • 3 linguri apa clocotita.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Georgiana Cosac

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Dulceata de nuci verzi

Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de

1 vot    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri