Prajitura malai

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Prajitura malai

Ingrediente

  • 300gr. malai
  • 250gr.faina alba
  • 150ml ulei
  • un vf.de sare
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingura de coaja rasa de lamaie
  • 150gr.zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • lapte cat cuprinde

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele, ouale sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol adaugam faina de malai si cea alba, sarea, bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine.

In alt bol adaugam ouale intregi, zaharul si cel vanilat, coaja rasa de lamaie se razaleste pe partea mica a razatoarei, se amesteca bine pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul se amesteca bine acest amestec lichid se toarna peste bolul cu faina si se amesteca bine. Adauga treptat si lapte cat cuprinde, faina.

Se amesteca bine pana se incorporeaza bine ingredientele, sa nu se faca cocoloase. Continutul prajiturii malai nu trebuie sa fie gros, nici foarte lichid, sa fie moale. Dupa ce s-au incorporat bine ingredientele se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mic aproximativ 25 min. Se lasa pana ce se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise