festivalul blogurilor gustoase

autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura Maria-Elena

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se procedeaza asa: Preparam blatul 1: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina.


Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.


Preparam blatul 2: alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina.


Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.


Preparam crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte, se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Intruna punem 2 linguri de cacao si se pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata. Prajitura se asambleaza astfel: blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Anton_Cristina

    Anton_Cristina (Maestru bucatar):

    Absolut senzationala si delicioasa.

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine):

    WOWWWWWW!!!!O PRAJITURA FOARTE BUNA SI DELICIOASA,COMPLIMENTI.EU ASTAZI AM PREGATITO PENTRU PRIMA DATA

  • 29 comentarii
  • Fara foto

  • Anton_Cristina

    Anton_Cristina (Maestru bucatar) , 19 februarie 2014

    Buna ziua. Am facut aceasta prajitura sambata si este absolut senzationala. O recomand din toata inima.

  • Fara foto

    Korosi Rodica , 13 februarie 2014

    Doamna Elena dupa reteta prajitura pare excelenta.Cine pregateste prajituri isi da seama.La sfirsit de saptamina am sa o pregatesc si eu.

  • Fara foto

    Mily Koco , 22 ianuarie 2014

    Atat de fain arata si cred ca si buna.

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 09 decembrie 2013

      Estera, zahar vanilat.

    • Fara foto

      Proca Constanta , 08 decembrie 2013

      ARATA FOARTE BINE,CRED CA E SUPER BUNA !

    • Fara foto

      Mihaela Stefan Mihailiuc , 15 septembrie 2013

      hmmmm,bunuttttt

    • Fara foto

      Mirela Stefan , 15 septembrie 2013

      ador prajitura asta

    • Fara foto

      elenalucia , 15 septembrie 2013

      trebe sa fie buna dupa cum arata

    • Fara foto

      Maria Secman , 14 august 2013

      Arata super, o fac acum ptr. sf. Maria, merci de reteta! :*

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 12 august 2013

      super..am s-o fac...<3

    • Fara foto

      Elena Costachioiu , 03 iulie 2013

      arata super

    • Fara foto

      Mirela Mirey , 28 iunie 2013

      Asa e Denisa!

    • Fara foto

      Nedea Denisa , 28 iunie 2013

      Ceva de genul a avut si tortul meu de anul trecut , parca, nu ?

    • Fara foto

      Mily , 28 iunie 2013

      Foarte bine arata si tare buna cred k e...:) Vreau sa o fac si eu sapt.asta.

    • Fara foto

      Mirela Mirey , 28 iunie 2013

      Este grozava! Fac si eu ceva in genul acesta. Blaturile cu nuca sunt preferatele mele.

    • Fara foto

      Estera Alin Muresan , 28 iunie 2013

      2 sau 3 vanili adica zahar vanilat sau budinca de vanilie?

    • Fara foto

      Ionica Alexandrina , 28 iunie 2013

      Arata foarte bine, cred ca este si gustoasa!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Felicitari !

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Arata f bine.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Florenta, multumesc pt vot si incredere. Pup.

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Foarte bun.Ai votul meu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Cely, e o combinatie placuta intre foaia de blat cu nuca si cremele de vanilie si cacao.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Pare sa fie intr-adevar foarte, foarte buna. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      Multumesc frumos pt aprecieri ,,floare de colt,,.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

      Ce bine arata !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Va asigur ca e f. gustoasa dar si aspectoasa, insa nu am reusit sa redau aspectul asa cum ar fi trebuit, nu prea ma inghesuie talentul de fotograf.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Arata foarte bine .

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Felicitari,imi place cum arata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Foarte bună!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

82 voturi

Ingrediente

  • Eu folosesc tava mare de la aragaz- 28/40
  • Blatul 1: 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • o jumatate praf de copt
  • 6 linguri de faina.
  • Blatul 2: alte 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • o jumatate praf de copt
  • 2 linguri de faina.
  • Crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2)
  • 250 grame zahar pudra
  • 2 sau 3 vanilii
  • 2 linguri de faina si 250 ml lapte
  • 2 pachete de unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

19 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Anton_Cristina (Maestru bucatar)

Buna ziua. Am facut aceasta prajitura sambata si este absolut senzationala. O recomand din toata inima.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

10 voturi    7 comentarii
1h 25 min
Prajituri